Najave 21. srpnja 2020.

PIK pureće šunke su niskokalorične i bogate proteinima

foto: PIK
gastro postao gastro.24sata.hr
PIK pureće šunke novi su proizvod iz PIK Vrbovca napravljene od najkvalitetnijih komada purećeg mesa

PIK Vrbovec ima novi proizvod, PIK pureće šunke, pripremljene od najkvalitetnijih komada purećeg mesa. Vodeća domaća mesna industrija predstavila je novi proizvod u ljetnim mjesecima kad je posebice preporučljivo paziti na unos laganijih i nutritivno vrijednih obroka. Kao i ostali PIK-ovi proizvodi, PIK pureće šunke su bez pojačivača okusa, umjetnih bojila, glutena i soje te sa smanjenim udjelom soli. Za sve koji dodatno paze na prehranu i kalorijski unos sigurno će veseliti informacija da PIK Pureće šunke imaju nisku kalorijsku vrijednost i mali udio masnoće, dok su istovremeno prirodno bogate proteinima.

 | Author: PIK foto: PIK

Izaberi između klasične i dimljene šunke!

U asortimanu se nalaze dvije nove pureće šunke – Classic i Dimljena, a obje su dostupne na odjelu delikatese i u pakiranju narezaka od 100 grama. Blagi okus PIK pureće šunke Classic osvaja na prvu, idealna je za sve one koji treniraju ili koji žele sebi i svojim ukućanima poslužiti zdraviji obrok. PIK Pureća dimljena šunka ima nježnu teksturu i odličan okus koji joj daje upravo blaga nota dima te će se odlično uklopiti u razna jela.

Dr. sc. Mirela Marić mag. nutricionizma, iz zagrebačke Poliklinike Aviva, osvrnula se na važnost konzumacije purećeg mesa te istaknula: „Pureće meso je nutricionistički balansirana proteinska namirnica koja može biti idealan partner za jačanje imuniteta, održavanje vitke linije te zdravi ljetni obrok obogaćen sezonskim povrćem i začinima mediteranskog podneblja. Jednom riječju, „super“ hrana koja se može konzumirati bez grižnje savjesti i razmišljanja kad ste ju pojeli i s čim ste ju kombinirali. Zahvaljujući sastojku triptofanu, koji je u stanju potaknuti proizvodnju hormona sreće serotonina, redovita konzumacija purećeg mesa može pozitivno utjecati na raspoloženje te osigurava potrebnu energiju. Obrok s purećim mesom, kao jedan od nekoliko raspoređenih u danu, može biti minimalna dnevna doza za jačanje imuniteta, što je u ovim vremenima posebno važno.“

 | Author: PIK foto: PIK

PIK je lider u svom sektoru

Kao i svi ostali PIK naresci, i PIK pureće šunke narezuju se i pakiraju u Bijeloj sobi PIK Vrbovca. Riječ je o najmodernijem pogonu u ovom dijelu Europe koji radi u visoko higijenskim uvjetima i kontroliranoj mikroklimi. I s ovim novitetom PIK Vrbovec je pokazao kako osluškuje potrebe potrošača te ulaže veliki trud u inovacije, razvoj i osmišljavanje novih mesnih delicija. Činjenica da PIK godišnje plasira i do 30 novih proizvoda na tržište, što je znatno iznad prosjeka mesne industrije, s pravom pozicionira kompaniju kao predvodnika trendova u svom sektoru.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.