Najave 15. svibnja 2021.

Pink Day festival ima novi datum - i novu lokaciju!

Pink Day festival foto: Pink Day
gastro postao gastro.24sata.hr
Osmo izdanje festivala Pink Day održat će se na terasi zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti...

Pink Day, zagrebački ružičasti festival, zbog epidemiološke je situacije prebačen na novi i siguran datum - nedjelju, 27. lipnja. Kao i uvijek, Festival prednjači u inovativnim idejama: prvi je, a neko vrijeme i jedini, svoje izlagače, proizvođače ružičastih vina i maslinovih ulja, pozvao u muzejski prostor. Time je vinu i maslinovom ulju dao kontekst kakav, kao svojevrsna umjetnička djela, i zaslužuju.

Okruženje ovog muzeja njegove moderne arhitekture drukčije je od dosadašnjeg, ali podjednako inspirativno, novo i - suvremeno. Naravno, i u lipnju će stolovi biti razmaknuti i sve će se održati strogo prema propisanim mjerama zaštite za sve izlagače i posjetitelje. 
S obzirom na to da su prošla i ova godina bile izuzetno izazovne i zahtjevne za sve vinare, Pink Day ovoga puta naglasak stavlja na prodajni karakter Festivala, te poziva sve vinare (i posjetitelje) da osim kušanja prodaju i kupe vina!

Festival će se održati prema ranije utvrđenom programu koji lani nije mogao biti održan, a zemlja partner je Austrija! Na programu su tri zanimljive radionice. Kao prvo, jedinstven i unaprijed rasprodan masterclass Svijet ružičastih šampanjaca grupacije Moët Hennessy powered by Premium Visa. Druga će, pod nazivom Istra: kraljica maslinovog ulja powered by Catering Lisak biti posvećena ekstra djevičanskim maslinovim uljima a treća, Ružičasta Austrija powered by Austrain Wine, predstavlja upravo vina zemlje partnera – Austrije. 

I ovoga puta najkreativnije uređeni izlagački stolovi će biti nagrađeni, što je na prošlom izdanju festivala podjednako oduševilo i izlagače i posjetitelje. Nagrade su ružičaste Jimmy Choo cipele model Smokey vrijedan tisuću dolara, zatim umjetničko djelo „DESIDERIO N°1 ART MUST BE TASTED“ austrijskog umjetnika Andrewa Stixa, izrađeno specijalno za PINK DAY te set Nikel Privé kozmetike autorice Mirjane Brlečić. Najavljuje se i još jedna, iznimno vrijedna nagrada, koja je zasad još uvijek tajna! Vjerujemo da će se izlagači specijalno potruditi da svoje izlagačke stolove urede i lijepo ukrase - tako da uđu u konkurenciju za najljepši stol.

Ono što je sigurno je da će PINK DAY kao uvijek do sada okupiti veliki broj u ružičasto odjevenih, ili ružičastim ukrašenih, posjetitelja željnih druženja nakon dugih, zimskih i „lockdown“-ovskih dana. Važni partneri Festivala su, osim republike Austrije i Premium Visa kartice PBZ-a,  još i Peugeot, Meblo Kare i Kraš. Festival partner ovaj puta je VINISTRA.

 | Author: PROMO Prethodno izdanje Pink Day festivala foto: PROMO

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.