Najave 07. lipnja 2023.

PLACE market napokon u Zagrebu od ovog petka!

PLACE market
PLACE market foto: PLACE market
gastro postao gastro.24sata.hr
Dolac postaje, poput drugih europskih tržnica, centar života i druženja, barem petkom. Glavna zagrebačka tržnica tako će, s tjedan dana odgode zbog kiše, od petka 9.lipnja postati dom nacionalnog projekta revitalizacije tržnica PLACE market koji će se održavati svaki sunčani petak do sredine srpnja

Nakon izuzetno uspješnog prvog djela projekta PLACE market, koji se održavao na splitskom Pazaru gdje su sudjelovali i kuhali neki od najkvalitetnijih hrvatskih ugostitelja i chefova poput restorana Dvor i chefa Hrvoja Zirojevića, restorana ZOI, Zrna soli, Kinoteke i chefa Jurice Jantoleka, Pinku fisk&winea, Artičoka, Šuga, Mazzgoona, pobjednika MasterChefa Ivana Temšića i njegovog novog restorana eVALA1903, Bokerije, Uje Oil bara, Ka doma, Sexy Cowa, Make Make, Pokus street fooda, The Daltonista te Barbarossa bara, projekt se konačno seli u Zagreb koji će mu i ubuduće biti baza.

 | Author: PLACE market PLACE market foto: PLACE market

Iako je PLACE market u Zagrebu trebao početi već prošlog petka, 2.lipnja, zbog najavljenog lošeg vremena te potencijalnih pljuskova i grmljavine prvo je izdanje zagrebačkog dijela projekta pomaknuto za ovaj petak, 9. lipnja. I tako će biti sve do 14. srpnja, do kada će, svako sunčanog petka, Zagrepčani i njihovi gosti imati priliku uživati na velikom gourmet druženju na Dolcu.

 

PLACE market Možda vas zanima... Poznati chefovi petkom će kuhati na Dolcu i Pazaru! Najave

 

Nakon radnog vremena, Dolac će se pretvoriti u veliki restoran i izletište na otvorenom gdje će kuhati neki od ponajboljih zagrebačkih ugostitelja i chefova koji će se iz petka u petak rotirati i svaki nas petak ponovo iznenađivati sa svojom ponudom i specijalitetima. Od Brooma 44, Ficleka i Placa kojima je Dolac ionako dom, do Bistroa Apetit by Marin Rendić, chefa Marija Mihelja (Maredo, El Toro), chefa Christiana Misirače (Pojoda), resTača sa cheficom Vesnom Miletić na čelu, RougeMarina i Marina Medaka.

 | Author: PLACE market PLACE market foto: PLACE market

Tu su i Taika by Sherpa čija će jela potpisivati Ivana Bekavac, konoba Mašklin i Lata, Meat the King, SOI fusion, Amelie, Begs plant based streetfood, Areperie Maracay, La Central, Cunami, Vinkl, La Riserie... te brojni drugi chefovi i ugostitelji koji će petcima biti dio ovog projekta.

Purica s mlincima, skradinski rižoto, punjene paprike, pohanci, kamenice, jakobove kapice, kajzeršmarn, tuna tataki, pljukanci s lososom i kozicama, fuži sa šumskim gljivama i pršutom, tuna u šalši, hobotnica na galicijski način, pincho moruno, sendvič sa srdelama…. Samo su neka od jela u kojima će posjetitelji moći uživati po fer cijenama.

 | Author: PLACE market PLACE market foto: PLACE market

Znamo svi da uz vrhunsku klopu ide i jednako dobro piće, za što će se pobrinuti GINgle Bells i Tipsy šankovi. Osim vrhunske klope i cuge, tu je naravno i glazba, live svirke te dj nastupi.

Jedna od zanimljivosti svakako će biti i štand Instituta za razvoj i međunarodne odnose koji će u suradnji sa Suzy Josipović Redžepagić predstaviti projekt Klimatske kuharice o utjecaju gastro sektora na emisiju CO2 i klimatske promjene. Projekt financira Europska unija kroz Erasmus + program.

 | Author: PLACE market PLACE market foto: PLACE market

Na Dolcu će se naći i kutak za OPG-ove s oznakom Plavi ceker koji je znak kvalitete te je namijenjen označavanju, isticanju te promociji najkvalitetnijih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda iz cijele Hrvatske koji se plasiraju na tržište Grada Zagreba pod motom "Od hrvatskog polja do zagrebačkog stola-jamči Zagreb".

 

PLACE market Split Možda vas zanima... Vrhunska hrana i top chefovi na splitskom Pazaru! Najave

 

Svi proizvodi iz Plavog cekera su visokokvalitetni i dodatno provjereni u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar i Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu. Tako će se na PLACE marketu naći neki od najkvalitetnijih proizvođača meda, likera, vina, džemova, rakija, domaćih mesnih delicija, sireva, sokova i voćnih sirupa, ulja, raznih namaza od povrća te drugih proizvoda… 

Ovaj projekt realiziran je u suradnji s generalnim partnerom Cocktom, partnerima Jamnicom, Hendricksom, Thomas Henryjem, Staropramenom, Pienom, uz potporu Hrvatske turističke zajednice, TZ Zagreb te TZ Split.

 | Author: PLACE market PLACE market foto: PLACE market  | Author: PLACE market PLACE market foto: PLACE market

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.