Nakon što je u petak 29. kolovoza povratnički PLACe market na Dolcu otkazan zbog kiše, prošli petak, 5. rujna, omiljeni food market, vratio se u glavni grad nakon ljetne stanke. Sve do kraja listopada, svakog sunčanog petka od 18 sati, zagrebačka tržnica Dolac ponovno će biti epicentar najboljeg street fooda u državi.
Spud Bud je i dalje hit
Na Dolcu se tako i u petak mogao kušati trenutačno najpopularniji street food koncept - punjeni krumpir, popularni Spud Bud, za koji se opet moralo čekati u dugim redovima. Bio je tu i nezaobilazni skradinski rižot iz Rougemarina chefa Marina Medaka, a u ponudi eje bila i plavorepa jadranska tuna by Jadran tuna i srdela ražnjići te soparnik na štandu koji je ujedno i premijera novog ugostiteljskog projekta Petrus by Tin Miletić, člana poznate zagrebačke ugostiteljske obitelji i renomiranog restorana Tač.
Naravno, ni protekli petak nije mogao proći bez neodoljive tjestenine u kolutu parmezana s ribanim tartufom iz Al Dentea, hot dog od sabljarke Darling&Shegrtsa chefa Ivana Pave Pavlovića, sok je slastičar chef Juraj Klepić i njegov street food koncept Gdje je jura? ponudio odlične churrose i pate choux s jabukama i vanilijom.
Kad smo već kod slatkog, tu su i raznoliki okusi Crna ovca sladoleda, kao i novitet ekipe iz Crofne koji u kao novost u ponudi imaju Creme brulée krafnu. Dante tapas&more dolazi sa svojim kozicama u češnjaku i čiliju, a tu je i njihova pata negra pršutom te pašticadom u bao buns pecivima.
PLACe market
PLACe market
Thai thai i dalje nudi svoje obožavane klasike poput pad thaija, Meat the king odležane steakove koji se pripremaju u green eggu, Makamana se ponosno predstavila sa svojim sendvičem od janjetine, a Jelly fish in space sa svojim bao bunsima različitih punjenja, dok je Vinkl predstavio novo jelo – dimljenim buncek sa zeljem u pecivu.
A što nas sve čeka idućeg petka?
Od sljedećeg petka tu su ponovo i Noel, Institut za burgere by Mate Janković, chef Mario Mihelj, bloger Vedran Bošković sa svojim pizzama, Cunami, Falafel etc, ali i neka nova imena, a čekaju nas ponovo i nova gostovanja.
Osim vrhunskog gourmet iskustva, posjetitelje očekuje i odličan glazbeni program uz nezaobilaznu poruku projekta: #petkomjedemonaplacu.
PLACe market
PLACe market
PLACe market
Tu je naravno i šank s koktelima i miješanim pićima baziranim na Jack Danielsu, Maraschinu, Martiniju i Madre Badessa rakijama, ali i hladnim PeTeom (pelin-tonikom) te Staropramenom, i bezalkoholnim pićima poput Cockte i Cedevite. Tu je i nezaobilazan štand s Pienom,
“Drago nam je da PLACe Market i ove jeseni vraća ljude na Dolac i podsjeća koliko su gradske tržnice važne, ne samo kao mjesto kupovine nego i kao prostor za susrete, doživljaje i nove uspomene, jednostavno mjesto okupljanja gdje se spajaju hrana, ljudi i dobra energija. Jesen je savršeno vrijeme za uživanje u zalogajima koji griju i stvaraju zajedničke uspomene,” poručuju organizatori.
Projekt se odvija uz potporu HTZ-a, kao i TZ-a Zagreba i Splita. A u suradnji sa Zagrebačkim holdingom i Čistoćom provodi se i kampanja „Zgužvaj i baci“ kako bi se potaknulo posjetitelje da prije odlaganja, smanje volumen svoga otpada.