Najave 20. rujna 2024.

Plešivički vinari najavili Dane vina od 27. do 29. rujna

dani vina jastrebarsko
Plešivički vinari
foto: Press
Osim kušanja vrhunskih vina plešivičkih vinara, na Danima vina posjetitelje čekaju odlične vinske i kreativne radionice kao i bogat zabavni program

Iz svečanog okruženja najstarijeg zagrebačkog hotela Esplanade plešivički su vinari pozvali na Dane vina koji se održavaju u perivoju dvorca Erdödy u Jastrebarskom od 27. do 29. rujna. Program je najavljen vinskim radionicama na kojima posjetitelji mogu upoznati neka nova lica plešivičke vinske scene, ali i uživati u vinima etabliranih vinara ovoga kraja.

šember Možda vas zanima... Dane vina u Jastrebarskom najavljuju 3 sjajne radionice Najave

Vrhunska vina 16 vinara s Plešivice

Dani vina održat će se u jedinstvenom vinskom paviljonu u srcu najljepšeg hrvatskog parka, uz sudjelovanje 16 vinara - Vina Josip Braje, Vina Robert Braje, Vinarija Griffin Ivančić, Željko Gregorić, Vinarija Jagunić, Kolarić Coletti, Podrum Mladina, Vino Sirovica, Vinarija Šoškić, Tomac & Bajda, Dobra berba, RJ Winery, Vinarija Šember, Vinarija Kurtalj, Vinarija Krešimir Režek i Vinarija Ivančić.

"Dani vina slave dugogodišnju tradiciju vinarstva i vinogradarstva u jaskanskom kraju, a na vinskim radionicama imamo priliku pokazati svu raskoš ponude naše male, ali snažne vinske regije“, ističe u ime vinara Žara Malić iz Podruma Mladina.

dani vina jastrebarsko | Author: Press Najavljeni Dani vina u Jastrebarskom foto: Press

Vinske radionice namijenjene su svim poznavateljima plešivičkim vinima i onima koji će ih tek otkriti. Uz tri zagrebačke, Non vintage pjenušce Daniele Kramarić, Mlade vinare Plešivice Marka Rundeka i radionicu o rieslingu Željka Bročilovića Carlosa, još se osam radionica održava u sklopu same manifestacije.

Od odležanih pjenušaca do vrhunskih chardonnaya

O vinima Plešivice ponajviše zna i Saša Špiranec koji je pozvao u jedinstveni vinski podrum u Jastrebarskom, prostor Žitnice.

"Tamo će posjetitelji moći učiti o odležanim pjenušcima Plešivice od Monike Neral, sauvignonima od Antonija Gregorića, pinotima u tri boje od Krune Filipovića, chardonnayima od Tomislava Mikinca, a crna vina Plešivice predstavit će Lucija Matijević. Za sve ljubitelje umjetnosti pripremljene su različite Art & wine radionice koje mame na savršeno provedeno nedjeljno poslijepodne", dodaje Špiranec.

Ulaznice za vinske radionice može se kupiti ovdje.

dani vina jastrebarsko | Author: Press Odlične vinske radionice foto: Press

Druženje za pamćenje

Najbolji poziv na Dane vina svakako je zdravica vinara u kojoj su se gradonačelniku Zvonimiru Novoselu pridružili vinari najavljujući tako još jedno druženje za pamćenje.

"Vidimo se u Jastrebarskom, gradu koji je ponosan na svoju Plešivicu, svoja vina i svoje vinare, gdje vas s radošću očekujemo!“, poziva Novosel.

dani vina jastrebarsko | Author: Press Najavljeni Dani vina u Jastrebarskom foto: Press

Predstavljen je i bogat zabavni program u kojem nastupaju Željko Bebek, Zorica Kondža i Sandi Cenov uz grupu Darmar Time, kao i jaskanski duo Emil Gabrić & Ivan Jelić, Bruno Rački & Valovi te Gospodari tambura.

"Ulaz na sve koncerte je slobodan, stoga je ovo najbolja pozivnica da provedete prekrasan vikend u Jastrebarskom“, poziva direktorica Turističke zajednice Petra Masnec.

dani vina jastrebarsko | Author: Press Najavljeni Dani vina u Jastrebarskom foto: Press

Organizatori Dana vina su Grad Jastrebarsko i Turistička zajednica grada Jastrebarskog, glavni sponzor manifestacije Jana, a manifestaciju podupiru i Zagrebačka županija, Turistička zajednica Zagrebačke županije, Mladina, Hrvatski šumarski institut, Euroherc, Udruženje obrtnika Jastrebarsko, Go2Digital, Gospodari svjetla i Posao.hr.

Detaljan program Dana vina može se pronaći na linku.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.