Najave 18. rujna 2024.

Dane vina u Jastrebarskom najavljuju 3 sjajne radionice

šember
Dani vina u Jastrebarskom traju od 27. do 29. rujna
foto: Sandra Šimunović/PIXSELL
Dani vina u Jastrebarskom održat će se od 27. do 29. rujna u prekrasnom perivoju dvorca Erdödy, a predstavit će se čak 16 plešivičkih vinara

Plešivika vina već su dugo na dobrom, ma odličnom glasu. Uživamo u njihovim vrhunskim pjenušcima, ali i mirnim vinima. Posvećenost plešivičkih vinara svome poslu i kvaliteti vina je očita i zato i zaslužuju svoj festival, posvećen plešivičkim vinima. Tako će se ovogodišnje izdanje Dana vina održati u posljednjem rujanskom vikendu, od 27. do 29. rujna u perivoju dvorca Erdödy.

šember | Author: Sandra Šimunović/PIXSELL Sudjeluje i vinarija Šember foto: Sandra Šimunović/PIXSELL

Kušat će se vina čak 16 vinara!

Kraj berbi, za njih najvažnijeg dijela godine, plešivički će vinari proslaviti zajedno s posjetiteljima na Danima vina na kojima će ove godine sudjelovati čak 16 vinarija. U velikom vinskom paviljonu predstavit će se Vina Josip Braje, Vina Robert Braje, Vinarija Griffin Ivančić, Željko Gregorić, Vinarija Jagunić, Kolarić Coletti, Podrum Mladina, Vino Sirovica, Vinarija Šoškić, Tomac & Bajda, Dobra berba, RJ Winery, Vinarija Šember, Vinarija Kurtalj, Vinarija Krešimira Režeka i Vinarija Ivančić.

Coletti multivintage, ManO2 | Author: Igor Glavaš Kušat će se i vina vinarije Kolarić Coletti foto: Igor Glavaš

Jedinstveni vinski paviljon u najljepšem hrvatskom parku

I sama kulisa manifestacije prati kvalitetu vina koja će se moći kušati, a Dani vina i ove će se godine održati u jedinstvenom ekološkom šatoru tvrtke Altera koji je u potpunosti održiv, ekološki i vizualno prekrasan. Kreativni detalji dočarat će svu posebnost i raznolikost vina koja su zaštitni znak Jastrebarskog i zelenih obronaka Plešivice.

Manifestacija Dani vina, kako najavljuju organizatori, u potpunosti poštuje vrijednost okruženja najljepšeg hrvatskog parka te je potpunosti održiva i ekološka, bez korištenja plastične ambalaže i s velikom posvećenošću zaštiti perivoja i okoliša.

Coletti multivintage, ManO2 Možda vas zanima... Coletti multivintage concept - dojmljivo novo iznenađenje iz vinarije Franje Kolarića Recenzije Šoškić, Haiku5 Možda vas zanima... Šoškićev Haiku5 na premijeri dobio samo pohvale Najave

Vinske radionice za znalce i one koji će to tek postati

Vinske radionice bit će posvećene učenju o vinu, a u prekrasnom prostoru Žitnice koja će se tih dana pretvoriti u vinski podrum u centru grada svi će imati priliku postati vinski poznavatelji i znalci. Posjetitelje očekuju i kreativne radionice na kojima će moći izraziti svoju umjetničku stranu kušajući probrana vina.

Također, uoči Dana vina, jaskanski će se vinari pomno odabranim vinima predstaviti i zagrebačkoj publici, na radionicama koje će se održati u Hotelu Esplanade u petak 20. rujna.

dani vina jaska | Author: Press Dane vina Jastrebarsko najavljuje radionica Daniele Kramarić foto: Press

Prva radionica počinje u 16 sati, a vodi je Daniela Kramarić, poznata hrvatska sommelierka i vlasnica restorana Plavi podrum u Voloskom - Daniela Kramarić. Tema njezine radionice "Non Vintage pjenušci Plešivice" potpuno je jasna iz samoga naziva, a kušat će se pjenušci  Mladina Terra Falconis Extra Brut, Griffin Zero, Šember Rose, Jagunić Three Stars Rose i Tomac Diplomat extra brut.

U 18 sati na rasporedu je radionica "Mladi vinari Plešivice" sommeliera Marka Rundeka. Na ovoj radionici predstavit će se neke buduće zvijezde plešivičkog vinarstva, a kušat će se sljedeća vina: Sirovica Rhein Riesling 2021, Marijan Jalšovec (RJ Winery): Sauvignon blanc 2023, braća Ivančić Chardonnay 2022, Ivan Pavlečić Chardonnay 2021, Patrik Braje Veltrapi 2019 te Josip Braje Rajnski rizling Barrique 2020.

dani vina jaska | Author: Press Dane vina Jastrebarsko najavljuje i radionica Marka Rundeka foto: Press

U 20 sati u petak 20. rujna u zagrebačkoj Esplanadi radionicu "Riesling na Plešivici je drugačiji" vodit će pak sommelier i uvoznik vina Željko Bročilović Carlos. Po čemu je rizling kao sorta na Plešivici trenutno možda i najveće skriveno blago tog vinogorja, posjetitelji će moći detektirati tijekom usporednog kušanja sljedećih vina: Šember Riesling Vučjak 2022, Tomac & Bajda Plavi parobrod 2022, Korak: Rajnski rizling 2023, Kolarić Coletti: Amfora riesling 2018, Tomac Rajnski rizling Amfora 2016, Kurtalj Riesling 2017 i Gregorić Rajnski rizling 2023.

Ulaznice za vinske radionice dostupne su u web shopu Vinarta.

željko bročilović carlos | Author: Sanjin Strukić/PIXSELL Željko Bročilović Carlos održat će radionicu posvećenu rajnskom rizlingu s Plešivice foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Bogat zabavni program

Dani vina pripremaju i bogat popratni zabavni program. Tako u petak  27. rujna nastupa Željko Bebek, a prije njega nastupit će i jaskanski duo Emil Gabrić & Ivan Jelić. U subotu nastupa Bruno Rački, a nakon njega Zorica Kondža. U nedjelju stiže Sandi, a nakon njega i Gospodari tambure koji će zaključiti ovaj odličan jaskanski vinski produženi vikend.. Na Danima vina posjetitelje očekuje i bogata gastro ponuda.

dvorac Erdödy | Author: Robert Anić/PIXSELL Dvorac Erdödy bit će savršena kulisa za Dane vina foto: Robert Anić/PIXSELL

Organizatori Dana vina su Grad Jastrebarsko i Turistička zajednica grada Jastrebarskog, glavni sponzor manifestacije Jana, a manifestaciju podupiru i Zagrebačka županija, Turistička zajednica Zagrebačke županije, Mladina, Hrvatski šumarski institut, Euroherc, Udruženje obrtnika Jastrebarsko, Go2Digital, Gospodari svjetla i Posao.hr.

Sve ostale informacije o Danima vina mogu se pronaći na društvenim mrežama TZ Jastrebarsko - Instagramu i Facebooku

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.