Najave 22. studenoga 2019.

Počasti se s čak pet sljedova vrhunske hrane i vina

foto: Haustor Haus
gastro postao gastro.24sata.hr
Restoran Haustor Haus u suradnji s vinarijom Burja u utorak, 26. studenog u 20 sati održava ekskluzivnu večeru u pet sljedova, koje će pratiti pet čaša vrhunske kapljice!

Autor menija je šef kuhinje Haustor Hausa Kristijan Kereša, a ovih pet sljedova uvod je u Haustorov zimski meni, koji će postati aktualan početkom prosinca. Zimska jela u kojima smo uživali u djetinjstvu, zahvaljujući osobnom tvistu chefa, dobivaju posve novo ruho, u prepoznatljivoj punini okusa i mirisa. Posjetitelji ovog modernog bistroa u srcu Zagreba otkrit će novu gastronomsku priču koju karakterizira sezonska ponuda, kvaliteta namirnica te kreativna, ambiciozna i moderna kuhinja.

 | Author: Haustor Haus foto: Haustor Haus

Ekskluzivnoj večeri pridružit će se i poznati vinar Primož Lavrenčić, koji stoji iza vinarije Burja iz Vipavske doline. Vinarija je fokusirana na rad s lokalnim sortama: Zelen, Malvazija, Rebula, Laški Rizling, Pokalca, Refošk, Modra Frankinja, a poznata je i po vinima od Crnog Pinota. U svojim vinogradima, starim i do 70 godina, vinarija primjenjuje organske i biodinamičke principe, te potiče u njima biološku raznolikost koja rezultira autentičnim, karakternim i kompleksnim vinima, dok u podrumu dozvoljava spontane fermentacije vlastitim, autohtonim kvascima.

 | Author: Haustor Haus foto: Haustor Haus

Vinarija Burja na večeri će na predstaviti sljedeća vina: Burja Zelen, Burja Roza, Burja Bela, Burja Crna i vino iznenađenja, a ove će vrhunske kapljice pratiti zimska jela u novom ruhu, a to su:

  • Terina (pileća terina s confitiranim batkom i zabatkom, lješnjaci, nar, maslac od luka, ukiseljena gorušica, kres)
  • Juha od krumpira i češnjaka (juha od ličkog krumpira, češnjak, pesto od bučinih sjemenki, bučinog ulja i peršina)
  • Bakalar (pečeni file bakalara, heljda, mrkva kuhana u soku od cikle, umak od kostiju bakalara, peršin, kuhani krumpir)
  • Krpice, zelje, krvavica i buncek (cannellon punjen dinstanim zeljem, medaljon od bunceka, kroket od krvavice, pjena od bunceka, svježi hren)
  • Štrudla od jabuke (domaće tanko vučeno tijesto, jabuke kuhane u karameli, crumble od cimeta, krema od jabuke, sladoled od jabuke)

Cijena ove ekskluzivne večere je 550 kuna po osobi, a u nju je uključeno pet sljedova hrane i pet čaša vina. Maksimalan broj gostiju je 24, a mjesta se brzo popunjavaju. Zainteresirani ljubitelji hrane i vina svoje mjesto mogu rezervirati porukom na Facebook stranicu Haustor Haus ili pozivom na 091 112 2215.

 | Author: Haustor Haus foto: Haustor Haus

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.