Najave 16. svibnja 2023.

Počeo Split Spring, omiljeni dalmatinski gourmet festival

Split Spring
Split Spring foto: Damira Kalajžić
gastro postao gastro.24sata.hr
Nakon odgode zbog lošeg vremena jučer je napokon, na radost ljubitelja finih street food zalogaja, započeo Split Spring by Staropramen koji na novoj lokaciji splitske Hrvojeve ulice traje sve do 25. svibnja

Nakon kiše dolazi sunce, odnosno s par dana odgode konačno je započeo Split Spring by Staropramen, najomiljenije dalmatinsko festivalsko druženje na otvorenom. Od 15. do 25. svibnja, na novoj atraktivnoj lokaciji, Hrvojeve ulice u Splitu, na samo par koraka od Peristila, samom kraju Rive, uzduž prekrasnih zidina Dioklecijanove palače održati će peto izdanje ove sad već tradicionalne gourmet manifestacije koju obožavaju kako brojni Splićani, tako i brojni turisti koji se nađu u gradu.

 | Author: Damira Kalajžić Split Spring foto: Damira Kalajžić  | Author: Damira Kalajžić Split Spring foto: Damira Kalajžić

Neki od ponajboljih splitskih ugostitelja tako će se tijekom 11 dana okupiti i prezentirati svoju street food ponudu osmišljenu za ovaj projekt. Artičok nam donosi janjetinu s bižima, fish dog, pečeni artičok i cannole s kremom od limuna, Uje Oil bar profiterole s tunom i lososom, raguom od vepra i noisetteom od krumpira te kremu od vanilije s jagodama.

Mazzgoon je tu sa svojim omiljenim Tony’s smash burgerom, Philly cheese sandwichom, losos tostom i tiramisuom od jagoda, a Maka Maka s tuna belly sandwichem, Poke Hawai, Panko kozicama i tuna tacosom. Tu je i pobjednik MasterChefa chef Ivan Temšić sa svojim novim restoranom eVala 1903 i sporo kuhanom janjetinom u brioche pecivu, junećim obrazima u pecivu, bao bunsima sa srdelama u savuru te cherry blossom mascarponeom koji potpisuje Love is a piece of cake.

 | Author: Damira Kalajžić Split Spring foto: Damira Kalajžić  | Author: Damira Kalajžić Split Spring foto: Damira Kalajžić

Pokus street food bar, sestrinski bar Pinku fish&winea donosi svoj specialty burger, tuna belly sandwich te pureći taco, a Corto Maltese cubano i Philly cheese sendvič. Galerija Food u ponudi će imati pljukance s janjetinom, sandwich s govedinom i svakodnevno nešto “na žlicu”.

Misto Street Food osim svojih kultnih burgera, donosi i neke tradicionalne dalmatinske zalogaje poput soparnika, komiške pogače, pršuta i sira te sardina i kozica, Kavala Beach Bar radit će male zalogaje koje idu savršeno uz hladni Staropramen - bruschette, fritto misto, riblje i vege kuglice te burger, a za vikend će raditi nešto “u teći”.

 | Author: Damira Kalajžić Split Spring foto: Damira Kalajžić  | Author: Damira Kalajžić Split Spring foto: Damira Kalajžić

Biberon donosi kombinaciju svog kultnog sushija i grilla, a gosti iz Zagreba - Beg's Plant Based Street Food sa svojim burgerom, chocho chilli tacosima, cheese quesadillama te shish tortillom zadovoljit će sve ljubitelje plant based prehrane. Uz sve navedeno na Split Springu će svi posjetitelji kao i uvijek moći uživati u originalnom poljičkom soparniku u izvedbi SOPARNIK.eu.

Organizatori su pripremili i bogati glazbeni DJ program koji počinje već u dnevnom ritmu od 12 sati, uz večernje nastupe DJ-eva poput Yakira, KLFM-a, DJ Lixona, DJ Laaxena, DJ Prsta, Miro UC, ali i saksofonista Borisa Plazibata.

 | Author: Damira Kalajžić Split Spring foto: Damira Kalajžić  | Author: Damira Kalajžić Split Spring foto: Damira Kalajžić

Kao i svake godine za posjetitelje je organiziran i popratni program poput presimpatičnih Bestieja koji će svaki dan udomljavati preslatke napuštene pse i mace Splitsko-dalmatinske županije, kao i raznorazne promocije i aktivnosti te kutci za fotografiranje.

Radno vrijeme festivala, na koji je ulaz besplatan, jest od podne do 23 sata, te petkom i subotom do ponoć. Sve dodatne informacije možete pratiti na Facebooku i Instagramu Split Springa.

 | Author: Damira Kalajžić Split Spring foto: Damira Kalajžić  | Author: Damira Kalajžić Split Spring foto: Damira Kalajžić  | Author: Damira Kalajžić Split Spring foto: Damira Kalajžić

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.