Najave 27. studenoga 2023.

Počinje 16. Zagreb VINOcom, najposjećeniji festival vina

Zagreb VINOcom
Zagreb VINOcom 2023. održava se od četvrtka 30. studenoga do nedjelje 3. prosinca u hotelu Esplanade foto: Robert Anić/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
U zagrebačkom hotelu Esplanade od 30. studenoga do 3. prosinca, dakle puna 4 dana, moći će se degustirati brojna vrhunska vina, a kojima će se pak nešto više moći doznati na odličnim vinskim radionicama

U Zagrebačkom hotelu Esplanade u četvrtak 30. studenoga počinje 16. izdanje međunarodnog festivala vina i gastronomije Zagreb VINOcom 2023. te će trajati sve do nedjelje 3. prosinca. Riječ je o najmasovnijem domaćem vinskom festivalu, koji ima i dio posvećen gastronomiji, koji se ove godine odvija pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore i Grada Zagreba te okuplja rekordan broj izlagača.

 | Author: Press Zagreb VINOcom 2023. foto: Press  | Author: Goran Stanzl/PIXSELL Prof. Ivan Dropuljić foto: Goran Stanzl/PIXSELL

"Po tradiciji, veliki odaziv s jedne strane proizvođača, odnosno ponuđača plemenite kapljice te raznih delikatesa, a s druge strane posjetitelja kako iz segmenta enologije, somelijerstva i ugostiteljstva, trgovine tako i iz segmenta krajnjih potrošača te dolazak i zainteresiranih iz inozemstva uvjerljivo govore o tome da smo kao manifestacija na pravome putu podizanja kulture konzumiranja vina, te posebno i promidžbe hrvatskih eno-gastro posebnosti i vrijednosti.

Zahvalio bih svim izlagačima i drugim sudionicima u realizaciji manifestacije, na tome što su dali visoki doprinos tome da Zagreb VINOcom postane i ostane prepoznatljivo respektabilno eno-gastro događanje. Ponosan sam i na veliki broj stručno vođenih vinskih radionica divljenja vrijednih sadržaja vezanih ne samo uz našu domaću, hrvatsku vinsku scenu nego i uz najpoznatija i najcjenjenija svjetska vinska područja”, poručio je prof. Ivan Dropuljić, organizator VINOcoma.

 | Author: Robert Anić/PIXSELL Zagreb VINOcom 2023. foto: Robert Anić/PIXSELL

Uz brojne izlagače koji će svoja vina predstaviti na štandovima, održat će se i brojne vinske radionice na kojima će se moći kušati vrhunska hrvatska, ali i rijetka i ekskluzivna vina iz inozemstva, sve pod vodstvom vrhunskih hrvatskih sommeliera I drugih vinskih stručnjaka. Detaljan raspored radionica pronađi ovdje.

Cijena jednodnevne ulaznice iznosi 30,00 eura, a može se kupiti na ulazu na Festival u hotelu Esplanade. Organizatori napominju kako ulaznica kupljena (u pretprodaji ili na ulazu) za četvrtak (30. studenoga) ili petak (1. prosinca) vrijedi i za zadnji dan Festivala - nedjelju (3. prosinca).

Sva četiri dana - četvrtak, petak, subotu i nedjelju - festival će biti otvoren od 11 do 18 sati.

 | Author: Robert Anić/PIXSELL Zagreb VINOcom 2023. foto: Robert Anić/PIXSELL

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.