Ako ti fali neki dobar recept, savjet ili inspiracija za pripremu blagdanskih slatkih i slanih jela, osim tražeći recepte na internetu, sve što ti treba možeš doznati i uživo na odličnim blagdanskim radionicama koje priprema studio Flavorific. Kako sami najavljuju, "Flavorific kulinarske radionice bit će mjesto širenja znanja, hands-on iskustva i druženja zaokruženog pićem dobrodošlice, zakuskom i poklonom u našem novom, velikom prostoru".
Predblagdanske radionice osmislili su u 2 verzije: Slatki božićni klasici i Plant based blagdani. Sudionici će izrađivati sva jela uz vodstvo iskusnih predavača - Darka Debića, majstora tradicionalnih i modernih slastica, te dvije majstorice veganske kuhinja Jelene Markote i Nataše Rajčević.
Darko Debić, chef s više od 2O godina profesionalnog iskustva s posebnom strašću prema tijestima i slatkome, autor bloga Samo jedan griz, držat će prvu u nizu blagdanskih radionica "Slatki božićni klasici". Polaznici će na radionici pripremati prigodno dekorirani Bûche De Noël, makovnjaču i orahnjaču te klasične linzere s pekmezom.
Radionica Darka Debića održat će se u četvrtak 14. prosinca s početkom u 17.30 sati. Cijena radionice je 80 eura po osobi (ako se prijaviš s nekome u paru, onda je cijena 65 eura po osobi), a uključuje izradu slastica, piće dobrodošlice, zakusku prigodan poklon i privatan parking.
Jelena Markota (autorica bloga Eardur) i Nataša Rajčević (autorica bloga Bourbon i borovnice) najjače su plant based snage Flavorifica, a i šire, koje jelima pristupaju studiozno, stavljajući u fokus okuse bez kojih jelo nije potpuno. Za radionicu su osmislile nekoliko plant based verzija poznatih blagdanskih klasika te uz još nekoliko jela zaokružile priču vlastite vizije blagdanskog stola
Na njihovoj radionici "Plant based blagdani" u petak 15. prosinca s početkom u 17.30 sat pripremat će se veganski blagdanski specijaliteti - slasni lisnati zalogaji, francuska salata s domaćom majonezom, glazirani tofu s prokulicama te veganska makovnjača. Cijena radionice je ista kao za prethodnu.
Flavorific je tabletop studio specijaliziran za food fotografiju i videografiju koji okuplja vrhunski kulinarski i produkcijski tim te pokriva sve faze kreiranja gastro sadržaja: od kreiranja i razvoja ideje, recepata, osmišljavanja vizuala, produkcije i postprodukcije. Od osnutka 2018. godine, Flavorific iza sebe ima preko deset tisuća kreiranih foto i video recepata, cover i product fotografija te video klipova, a broji preko 2O zaposlenika i suradnika, a nalazi se na adresi Dolenica 55, Lučko, Zagreb.