Najave 14. ožujka 2018.

Proslavite sv. Patrika kako ga slave Irci - uz najfinija piva, jela i glazbu!

foto: Medvedgrad
gastro postao gastro.24sata.hr
U Medvedgradu se sv. Patrik slavi cijeli vikend, od petka do nedjelje, a posjetiteljima ove popularne zagrebačke pivnice nude i bogat kulturno/umjetnički/gastro program pod nazivom 'In heaven there's no beer, that's why we drink ours here!"

"Kod nas se ne radi o bučnom tulumu, kako biste možda pretpostavili, nego o proslavi na onaj način kako se to čini u samoj Irskoj. Već osam godina poštujemo sam praznik zaobilazeći priliku da iskoristimo subotu. Slavili smo sv. Patrika, ne mareći o kojem je dijelu tjedna riječ, a ovaj puta priredili smo nešto posebno", dojavili su nam iz pivovare Medvedgrad, a mi smo se odmah bacili na listanje njihovog programa i, najbolje od svega, pronašli savršeno mjesto za proslavu omiljenog zelenog praznika.

 

 | Author: Medvedgrad foto: Medvedgrad

 

Najviše nas je, logično, privukla pivska i gastronomska ponuda koja uključuje irsku kavu s viskijem, irski doručak (pivnička kobasa, krvavica, pečena slanina, pečeno jaje, tostirani kruh, zapečeni grah, pole od krumpira, pečena rajčica, pečeni luk), pastirsku pitu s mljevenom junetinom, graškom, kukuruzom, pire krumpirom i cheddar sirom, irski gulaš od junetine s crnim pivom, torta Agram Stout pripremljena od piva i st. Patrick's truffles s kremom od mente i čokolade s Baileysom.

 

 | Author: Medvedgrad foto: Medvedgrad

 | Author: Medvedgrad foto: Medvedgrad

 

Što se tiče ostatka programa, u petak, 16. ožujka, dan prije blagdana sv. Patrika, proslavu će otvoriti sedmeročlani bend iz Čakovca, Captain's Daughter & The Sailors, uz podršku Skelly Dancer, škole tradicionalnih irskih plesova koji će održati i radionice plesa. 

Subota u Medvedgradu rezervirana je pak za čitav popis genijalnih događanja! Večer će otvoriti Paul O'Grady, jedan od 50-ak Iraca koji su se skrasili u Hrvatskoj i pisac knjige Moj brod je Hrvatska. Rodom iz Dublina, po zanimanju arhitekt, učitelj engleskog jezika, instruktor irskog plesa, motivacijski govornik i poslovni trener u svojoj drugoj knjizi sa strašću govori o životu općenito, te što znači živjeti u Hrvatskoj iz perspektive jednog Irca.

U nedjelju, kako poručuju iz Medvedgrada, slavlje će se laganini, uz kavu, dobro pivo i slasnu hranu, privesti svome kraju. 

Što reći, vidimo se u Medvedgradu. Cheers!

 

 | Author: Medvedgrad foto: Medvedgrad

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.