Ove nedjelje jubilarni 15. put održala se jedna od najslasnijih manifestacija hrvatskog Juga - raskošna i ukusna Dubrovačka trpeza. Tradicionalni dubrovački slani i slatki recepti, sushi, kolači, divna vina.... sve se to moglo kušati na Stradunu, a svoje oduševljenje ponudom i okusima nisu skrivali brojni posjetitelji - domaći i turisti.
Dubrovačka trpeza vrhunac je Good Food Festivala, ali i prvo događanje u okviru Središnje proslave Godine UNESCO-ve svjetske baštine koja u Dubrovnik donosi cijeli niz događaja od 20. do 27. listopada. Na trpezi duž cijelog Straduna dubrovački hotelijeri, ugostitelji, OPG-ovi i vinari ove godine predstavili su se tradicionalnim namirnicama i jelima.
Humanitarni karakter Dubrovačke trpeze
I ove godine Dubrovačka trpeza imala je humanitarni karakter, a prihod od prodaje jela i pića ide Centru za pružanje usluga u zajednici Maslina (Dom Maslina). Na pet lokacija duž Straduna mogli su se kupiti bonovi, i to po cijeni od 8 eura za hranu i 4 eura za vino, a nakon toga slijedilo je uživanje u vrhunskoj hrani i vinima dubrovačkih ugostitelja, OPG-ova i vinara iz okolice.
Organizatori Dubrovačke trpeze su Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanska županija, Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Dubrovnik, Obrtnička komora Dubrovačko-neretvanske županije, Ceh ugostitelja te Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik.
Fotografije od kojih rastu zazubice
Zadovoljna lica i veseli osmijesi koje vidimo na fotografijama poznatog dubrovačkog fotografa Grege Jelavića iz agencije Pixsell pravi su dokaz koliko su svi posjetitelji uživali u ovoj divnoj i ukusnoj manifestaciji. Zato u nastavku donosimo raskošnu galeriju fotografija od koje nam rastu zazubice.