Najave 31. svibnja 2021.

Rougemarin Park ovog je tjedna u znaku gina

foto: Matej Grgić
gastro postao gastro.24sata.hr
Spoj vrhunske gastronomije, opuštenog druženja i zabave čeka te na adresi Rougemarin parka.

Proljetni dani rezervirani su za druženja na otvorenom, a ako si u potrazi za zanimljivim mjestom u Zagrebu, iz Rougemarina imaju sjajne vijesti! Nedavno otvoren Rougemarin Park smjestio se na zelenoj površini ispred restorana Rougemarin u Folnegovićevom naselju, prostire se na 2500 kvadrata i s pravom ga možemo nazvati zelenom gastro oazom Zagreba.

Od otvorenja 18. svibnja sve do kraja rujna Rougemarin Park će svakih nekoliko tjedana mijenjati temu, program, ponudu i sadržaj. Program je započeo sa Chef’s Parkom, a sve do rujna park će živjeti u različitim bojama i temama kao što su Gin park koji se održava ovog tjedna, Europark, Cocktails park, Grill park i Beer park.

 | Author: Matej Grgić Rougemarin park, foto: Matej Grgić

Novi meni i nove poslastice za ljubitelje vrhunskog gina....

Nakon što je oduševio posjetitelje sjajnom ponudom jela renomiranih chefova, Rougemarin Park, od ovog tjedna donosi sasvim novi meni i nove poslastice za sve ljubitelje vrhunskog gina. Ususret Svjetskom danu gina, u Gin Parku će se do 10. lipnja slaviti okusi, arome i kombinacije omiljenog ljetnog pića, a u ponudi će biti i posebni kokteli na bazi gina.

Kako su osnova gina borovice uz dodatak začina, tako će svi posjetitelji moći uživati u ginovima koji se razlikuju po okusima, aromama i začinima, a prezentirat će ih vrhunski gin znalci poput Marka Benkovića, koji svojim kreativnim recepturama stvaraju pića potpuno novih i osvježavajućih okusa.

 | Author: Matej Grgić foto: Matej Grgić

Što je na ovotjednom meniju?

Uobičajeno se gin pije u kombinaciji s tonicima i začinima što ostavlja nebrojene kreativne mogućnosti, a chef Marin Medak u Gin Parku je osmislio posebnu ponudu specijaliteta koji se odlično slažu s brojnim kombinacijama gina.

U priči o ginu začini igraju posebnu ulogu, a ako si se ikad pitala koji specijaliteti idu uz ovo aromatično piće, u Rougemarin Parku te čeka ponuda kreirana posebno za ovu prigodu: juneći šiš posipan s mješavinom začina koju čine sjemenke korijandera, borovice, chili i limunska korica, serviran na salati od bulgura, krastavaca i rajčice.

 | Author: Matej Grgić foto: Matej Grgić

Pulled pork također dolazi u novom izdanju začinjen s koricom limete, kardamom, zrnom komorača, kajenskim paprom i sjemenkama korijandera, a sjajan snack uz omiljeni gin je samosa punjena junetinom s mrkvom, đumbirom, limunskom travom, pinjolima i curryjem s umakom od kikirikija i miso paste.        

U ponudi Gin Parka su i neizostavni Rougemarin klasici pripremljeni u modernoj street varijanti.

 | Author: Matej Grgić foto: Matej Grgić


Novi koncept zabave i druženja....

Uz gostovanja chefova i barmena koji će se pobrinuti za odličnu hranu i pića, za zabavu u Rougemarin parku zaduženi su brojni gostujući DJ-i koji će svojim nastupima podići atmosferu. Za one koje zanima obiteljska zabava, vikendima se u parku organiziraju radionice za djecu, a Park ima i brojne zone prikladne za dječju igru te kućne ljubimce.

U debelom hladu zelenih krošnji ovog ljeta u raznim programima uživat će brojni posjetitelji koji žele iskusiti najbolje od entertainment ponude u gradu. Detaljan raspored i program događanja dostupan je na službenoj stranici Rougemarin Parka.

Napomenimo i da je radno vrijeme od 15 do 23 sata radnim danima te subotom od 11 do 23, a nedjeljom od 11 do 20 sati.

 | Author: Matej Grgić foto: Matej Grgić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.