Festival Kaj su jeli naši stari, jedna od najvećih i najstarijih manifestacija tradicionalne hrane na kontinentu, ali i u čitavoj Hrvatskoj, održana je protekli vikend u Vrbovcu. Uživalo se u starinskim jelima pripremljenim po receptima naših baka i prabaka.
Ove godine poruka je bila jasna – iz Vrbovca nitko ne smije otići gladan,a toga su se držali svi izlagači, ali i posjetitelji. U ponudi je bilo više od 100 tradicionalnih jela, pripremljenih isključivo od domaćih namirnica lokalnih OPG-ova. Kuhale su vrijedne udruge žena, ugostitelji, lovci, ribiči, vatrogasci i svi oni koji još uvijek čuvaju recepte svojih baka.
Od žganaca do vrbovečke pere
Krenulo se sa žgancima s telećim jetricama, a nastavilo s domaćim krpicama s paprikašem od divljači, žgancima s lukom i špekom, knedlama od šljiva u umaku od slatkog vrhnja, orehnjačom, makovnjačom, poderanim gaćama... Naravno, neizbježna je bila i vrbovečka pera.
Bilo je slasno i svi su kući otišli siti i zadovoljni, a djelić atmosfere donosimo ti u našoj raskošnoj i slasnoj galeriji fotografija.