Najave 20. lipnja 2024.

Saints Hills Cantina ima novi ljetni mediteranski meni

saints hills cantina
Saints Hills Cantina
foto: Marina Rendulić
Saints Hills Cantina, vinarija koja je otvorena ovog proljeća, osim vrhunskih vina nudi i odlična jela

Vino, hrana, ljudi i sve ono što oblikuje istarski terroir dio je doživljaja Saints Hills Cantine, vinarije koja je ovog proljeća otvorila svoja vrata na radost svih ljubitelja dobrog vina, ali i autentičnih i autohtonih specijaliteta koji počivaju na lokalnim namirnicama.

Koncept kuhinje je kako su nam otkrili vlasnici Ivana i Ernest Tolj – mediteranska kuhinja s tradicionalnim istarskim specijalitetima, a za meni su zaslužni poznati istarski ugostitelji Deni Mandić i njegov otac Josip.

saints hills cantina | Author: Marina Rendulić Saints Hills Cantina foto: Marina Rendulić saints hills cantina | Author: Marina Rendulić Saints Hills Cantina foto: Marina Rendulić saints hills cantina | Author: Marina Rendulić Saints Hills Cantina foto: Marina Rendulić

Naglasak na sezonskim istarskim namirnicama

Budući da je naglasak na sezonskim namirnicama što je danas ultimativni lifestyle cilj, i jelovnik će se mijenjati sezonski, a fokus je osim na svježoj i kvalitetnoj namirnici, i na prezentaciji iste. Tako se primjerice, kako i nalažu pravila struke tartarski biftek priprema pred gostima, a riba u soli, priprema se starom, gotovo zaboravljenom tehnikom čišćenja ribe pri kojoj se sol zapali, a nakon skidanja korice, riba se filetira.

Poštujući bogatu i raznovrsnu istarsku gastronomiju, na meniju će se tako naravno naći i istarski pršut, selekcija istarskih sireva, ombolo, istarske kobasice, domaći fuži ili pljukanci sa svježim tartufima, razne fritaje, istarski šug s njokima, rižot s kanaštrelama i sipom, riblja juha, ali i biftek na žaru, ramstek tagliata i Fiorentina steak, teletina u teći, ossobuco i 60 dana odležani T-bone steak od black angusa ili jelo s posebnom preporukom chefa - hlap s domaćom paštom.

Pripazite, neka jela traže prethodnu narudžbu kako bi bila spravljena po pravilima slow food gastronomije!

saints hills cantina | Author: Marina Rendulić Saints Hills Cantina foto: Marina Rendulić saints hills cantina | Author: Marina Rendulić Saints Hills Cantina foto: Marina Rendulić saints hills cantina | Author: Marina Rendulić Saints Hills Cantina foto: Marina Rendulić

Čarobne loze i masline

Zanimljivo je da su uz lozu, na imanju posađene i masline od kojih se radi djevičansko ulje kojim se začinjavaju jela u restoranu Cantini. Loza i maslina zasigurno su zaštitni znakovi Istre, pa ih je lijepo vidjeti kako si prave društvo na predivnom imanju Saint Hills Cantine.

Osim na ručak ili večeru u Cantinu se može doći i na vinske ture i degustacije na koje je preporuka da se dolazi tijekom tjedna, kako bi se enolozi i domaćini Cantine mogli u potpunosti posvetiti svim svojim gostima. U ugodnoj šetnji oko same vinarije, od vinograda do podruma posjetitelji će doznati sve o lozi, povijesti, tradiciji, ali i o samim vinima, proizvodnji vina...

saints hills cantina | Author: Marina Rendulić Saints Hills Cantina foto: Marina Rendulić

Nude se i degustacije vina - White trio u sklopu koje se kušaju tri bijele sorte: Mala Nevina, Posh i Frenchi, zatim Red temptation - St. Heels, Sv. Roko i Dingač, El Classico Cantina kao proširena kombinacija prethodna dva tastinga - Frenchie, Le Chiffre, St. Heels, Sv. Roko i Dingač, i najsveobuhvatnija - In the sky with the diamonds u sklopu koje kušati možete čak 8 etiketa - Malu Nevinu, Posh, Frenchie, Le Chiffre, St. Heels, Black, Sv. Roko i Dingač.

saints hills cantina | Author: Marina Rendulić Saints Hills Cantina foto: Marina Rendulić saints hills cantina | Author: Marina Rendulić Saints Hills Cantina foto: Marina Rendulić

Može se doći i helikopterom

Razmišljajući o budućnosti i dostupnosti lokacije, usred vinograda Cantine, napravljen je i heliodrom, što se sada pokazalo kao upravo vizionarski potez. Naime, u suradnji s Heli Fly Istria a s ciljem da se ponudi premium usluga onim gostima koji traže više, gosti Saint Hills Cantine na raspolaganju imaju helikopter, bilo da na imanje žele doći direktno s aerodroma, ili ga žele unajmiti u svrhu razgledavanja.

U suradnji s vinarijama Rossi i Meneghetti imaju “wine and fly” opciju – pa se na takav način u jednom danu može posjetiti čak tri vinarije, što je pogotovo zgodno za dežurnog vozača u društvu koji se mora "žrtvovati" dok ostali uživaju u kušanju savršenih istarskih vina. 

saints hills cantina | Author: Marina Rendulić Saints Hills Cantina foto: Marina Rendulić saints hills cantina | Author: Marina Rendulić Saints Hills Cantina foto: Marina Rendulić saints hills cantina | Author: Marina Rendulić Saints Hills Cantina foto: Marina Rendulić saints hills cantina | Author: Marina Rendulić Saints Hills Cantina foto: Marina Rendulić saints hills cantina | Author: Marina Rendulić Saints Hills Cantina foto: Marina Rendulić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.