Najave 09. svibnja 2025.

Savršena fuzija dizajna i vrhunske kuhinje u Takenoku

takenoko
Takenoko
foto: Dusko Vlaovic
Poznati zagrebački japanski restoran Takenoko predstavio je novouređeni interijer, ali i novi meni te novu kartu koktela

Nakon 22 godine, kultni japanski restoran Takenoko zakoračio je u novo poglavlje svoje bogate priče preseljenjem na novu, dvostruko veću lokaciju na adresi Preradovićeva 22, u samom srcu Zagreba. Ovaj prostor s preko stotinu sjedećih mjesta smješten je u povijesnoj zgradi iz prve polovice prošlog stoljeća, koja je nekada bila poznata gradska mesnica.

Nakon desetljeća praznine, zahvaljujući kreativnoj viziji arhitektonskog studija Stairwell&Loft, kojeg vode dizajneri Boran Petljak i Duško Vlaović, prostor je spektakularno oživljen u suvremeni gastronomski raj.

takenoko | Author: Dusko Vlaovic Takenoko foto: Dusko Vlaovic takenoko | Author: Dusko Vlaovic Takenoko foto: Dusko Vlaovic takenoko | Author: Dusko Vlaovic Takenoko foto: Dusko Vlaovic

Novouređeni Takenoko ima tri impresivno uređena dijela

Takenoko je danas podijeljen u tri impresivno uređena dijela: prednji prostor s velikim staklenim stijenama idealan za poslovne ručkove, središnji dio kojim dominira otvorena kuhinja i raskošni bar savršen za opuštena druženja uz japanski whisky i signature koktele, te intimni stražnji dio prilagođen za privatne evente i posebne prigode.

Poseban novitet je ekskluzivna Teppanyaki soba koja može primiti do 10 gostiju, nudeći im jedinstveno interaktivno iskustvo pripreme hrane uživo. Vrhunski teppanyaki chef izvodi kulinarski show pripremajući šest sljedova odabranih iz pet vrhunskih menija tijekom trosatnog druženja. Ovo autentično japansko iskustvo, koje je već više od 200 godina izuzetno popularno u Japanu, sada je dostupno i gostima Zagreba, donoseći posebnu dinamiku i zabavu tijekom objedovanja.

takenoko | Author: Dusko Vlaovic Takenoko foto: Dusko Vlaovic

Dizajn interijera inspiriran je sofisticiranim konceptom "wabi-sabi", s pomno osmišljenim detaljima koji suptilno odaju počast japanskoj kulturi bez nepotrebnih klišeja. Crveni baršunasti zastori stvaraju toplu, luksuznu atmosferu, dok je japanska crvena boja postala posebno popularna zahvaljujući dojmljivo uređenom ženskom toaletu, omiljenom mjestu za fotografiranje na društvenim mrežama.

Cjelokupan dojam zaokružen je impresivnom, indirektnom rasvjetom te velikim, custom-made lusterima koji dodatno naglašavaju eleganciju prostora.

takenoko | Author: Bojan Zibar Takenoko foto: Bojan Zibar takenoko | Author: Bojan Zibar Takenoko sushi foto: Bojan Zibar takenoko | Author: Bojan Zibar Koktel Lychee martini foto: Bojan Zibar

Takenoko je obogatio svoj jelovnik novim jelima, a bar novim pićima

Novom lokacijom Takenoko je obogatio svoj već kultni jelovnik ekskluzivnim jelima poput Takenoko special patlidžana s jakobovim kapicama i jadranskim kozicama, janjećih kotleta s kruškomNikkei lososa ili 60 dana odležanog ribeye steaka. Sushi entuzijasti mogu uživati u inovativnim okusima poput golden toro rollica, crispy kobe nigirija ili hotate honey nigirija s gusjom jetrom i maslacem od tartufa.

Bar Takenoka također je osvježen novom kartom signature koktela baziranih na domaćim cordialima od voća i začina, poput inovativnog Beer shadowa s japanskim whiskyjem, Cosmo collinsa s brusnicama i koprom te Takelade, jedinstvene interpretacije pina colade s tamarindom, kokosovim mlijekom i rumom.

S dodatkom novog parkinga koji se nalazi preko puta restorana i dvije posebne prostorije za privatne događaje, Takenoko ne predstavlja samo restoran već pravi doživljaj koji spaja gastronomiju, dizajn i vrhunsko gostoprimstvo, čineći ga nezaobilaznom lokacijom na zagrebačkoj kulinarskoj sceni.

takenoko | Author: Bojan Zibar Takenoko special - patlidžan s jakobovim kapicama i jadranskim kozicama foto: Bojan Zibar takenoko | Author: Bojan Zibar Nikkei losos foto: Bojan Zibar takenoko | Author: Dusko Vlaovic Takenoko foto: Dusko Vlaovic

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.