Od ovog tjedna i Split je dobio novo mjesto gdje se može uživati u finim krafnama! Riječ je o popularnom Lena's baru, omiljenom brunch mjestu brojnih Splićana. Krafne, njih 100-150 dnevno, priprema poznati mladi slastičar Luka Pavić, koji već nekoliko ljeta radi u odličnom bračkom hotelu Lemongarden.
"Od ponedjeljka, pa narednih 10 dana moći će se u Lena's baru kušati moje krafne. Sve su to klasične krafne s mojima kremama i džemovima, a kombinacije su vanilija, čokolada gianduia, domaća marmelada od marelica i malina, pistacija“, otkrio nam je Luka kojeg krafne 'prate' od djetinjstva.
Luka Pavić
Slasne Lukine krafne u splitskom Lena's baru
Ni gosti Lemongardena ne mogu bez slasnih Lukinih krafni
"U kvartu smo imali pekaru, i u njima smo posebno uživali ljeti kasno poslijepodne odnosno predvečer. Svi smo u redu čekali na njihove tople krafne, bila nam je to slatka pauza od igranja", prisjeća se Luka koji krafne priprema i ljeti u Lemongardenu čiji su gosti navikli da ih mogu pojesti nedjeljom za doručak, svježe pečene. To je postala Lemongardenova slatka tradicija i jedan od razloga radi kojeg im se gosti vraćaju.
Lukine sjajne krafne obožavaju i gosti bračkog Lemongardena
Priprema krafni u Lena's baru i razni manji konzultantski poslovi odličan su način na koji Luka provodi vrijeme u Splitu dok čeka početak sezone na Braču. A Lemongarden je, priznaje, mjesto na kojem uživa raditi i ne bi ga mijenjao. Sezona mu tamo počinje 27. travnja, a s pripremama cijeli tim kreće mjesec dana ranije.
"Imamo odličan tim, svi imamo dobru radnu etiku", dodaje Luka čije su krafne u Lena's baru dostupne samo 10 dana, tako da svi ljubitelji krafni u Splitu moraju požuriti kako bi ih stigli kušati.