Najave 17. lipnja 2025.

Slavni Bobo Cerea u nedjelju kuha ekskluzivnu večeru na otoku Sv. Nikola

Miramare by Fratelli Cerea
Chef Bobo Cerea
foto: Press
U nedjelju 22. lipnja održat će se ekskluzivna večera na otoku Sv. Nikola, slavni chef Bobo Cerea predstavit će novi meni za sezonu 2025. u restoranu Miramare by Fratelli Cerea

U nedjelju, 22. lipnja, otok Sv. Nikola kraj Poreča postaje kulinarska pozornica jednog od najiščekivanijih gastronomskih događaja ovog ljeta. U restoranu Miramare by Fratelli Cerea, koji djeluje u sklopu Valamara, slavni talijanski  chef Bobo Cerea – nositelj triju Michelinovih zvjezdica i suvlasnik renomiranog restorana Da Vittorio – osobno će pripremiti i predstaviti novi degustacijski meni. Time će svečano obilježiti početak nove sezone vrhunske gastronomije na ovom jedinstvenom mjestu.

Miramare by Fratelli Cerea | Author: Press Restoran Miramare by Fratelli Cerea foto: Press Miramare by Fratelli Cerea | Author: Press Chef Bobo Cerea priprema slasna autorska jela foto: Press

Pažljivo osmišljena autorska jela

Povratak chefa Ceree u Poreč potvrđuje nastavak uspješne suradnje između obitelji Cerea i Valamara, a novi meni za sezonu 2025. donosi niz pažljivo osmišljenih autorskih jela. Među novitetima ističu se nježni risotto scampo s limunom i svježim estragonom, gnocchetto con baccalà s mladim borlotti grahom te Il bianco e il nero – bakalar u kontrastu citrusnog maslaca i crnog umaka.

Chef Cerea i ove godine predstavlja svježe interpretacije, ali zadržava i prepoznatljive klasike koji su se tijekom godina uvjerljivo nametnuli kao zaštitni znak restorana. Među njima su već dobro poznata jela poput Spaghetta di tonno te nezaobilaznih Pacchera alla Vittorio, čija će završna mantecatura uz umak od tri vrste rajčice biti vrhunac večeri.

Za završetak večere pripremljeni su pažljivo odabrani deserti, među kojima posebno ističemo Gioconda estiva – sezonsku reinterpretaciju kultnog panettonea obitelji Cerea. Ovaj desert dostupan je i u maloprodaji restorana kao ekskluzivan suvenir koji gosti mogu ponijeti sa sobom s otoka.

Miramare by Fratelli Cerea | Author: Press Chef Bobo Cerea priprema slasna autorska jela foto: Press Miramare by Fratelli Cerea | Author: Press Chef Bobo Cerea priprema slasna autorska jela foto: Press

Odlična suradnja s braćom Cerea

"Suradnja s obitelji Cerea strateški je doprinos razvoju Valamarove gourmet ponude i potvrda naše ambicije da u Hrvatskoj kontinuirano razvijamo gastronomiju najviše razine. Miramare nije samo restoran – to je prostor partnerstva, znanja i emocija", izjavio je Dario Kinkela, direktor sektora hrane i pića u Valamaru.

Večera započinje u 19 sati. Organiziran je prijevoz brodom iz Poreča u 18:45 sati, a osiguran je i parking na Žatici. Cijena večere je 130 eura po osobi i uključuje piće dobrodošlice te meni od više sljedova. Broj mjesta je ograničen, a rezervacije se primaju na telefon +385 (0)52 406 036. Više informacija dostupno je na web stranici miramareporec.com.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.