Najave 18. siječnja 2023.

SOL Mate Jankovića slavi prvi rođendan

Chef Mate Janković
Chef Mate Janković foto: Sandra Šimunović/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Prvu godišnjicu Mate Janković i SOL obilježit će novitetima u ponudi - vraćaju doručak, u ponudi za ručak bit će bistro jela od hrvatskih namirnica, a poslijepodne kreće tapas ponuda i traje do ponoći. Također, cijeli dan moći će se naručiti sendviče, tost, sireve, nareske i slično

Za malo manje od mjesec dana, chef Mate Janković sa svojim timom proslavit će prvi rođendan lokala SOL tapas na Hrvatski. Naime, točno na Valentinovo prošle godine prvi gosti kušali su sada već kultne Matine tapase, tada u prostoru negdašnjeg Maraschina. U međuvremenu, SOL je prerastao taj prostor i preselio u Johann Franck kako bi mogao primiti više gostiju i to se pokazalo kao odlična odluka.

 | Author: Instagram @sol_tapaszagreb SOL tapas na hrvatski nastavlja s ponudom zalogaja inspiriranih hrvatskom gastronomskom tradicijom i od hrvatskih namirnica foto: Instagram @sol_tapaszagreb

“Godina iza nas bila je puna izazova, ali i vrlo uspješna. Osim što ćemo ju proslaviti gostovanjima i raznim programima, mi ćemo i reorganizirati poslovanje. Naša budućnost sada je dugoročno vezana uz prostor Gradske kavane čijim se potrebama moramo prilagoditi i ponudom. Želimo s hranom koju ćemo nuditi funkcionirati od njenog otvaranja do zatvaranja”, poručio je chef Mate Janković na svom Facebooku dodavši da će dan, što se tiče ponude hrane, biti podijeljen na tri dijela.

Vraćamo doručak, uz nekoliko dodataka, te ćemo ga servirati svaki dan osim nedjelje od 8 do 11 sati. Za ručak se događa prava promjena. Otvaramo SOL bistro na hrvatski koji će raditi svaki dan osim nedjelje od 11 do 16 sati. U ponudi će imati 10-ak jela koja će se svaki tjedan mijenjati. Koristit ćemo samo hrvatske namirnice i s njima kuhati bistro klasike naslonjene na našu tradiciju. Poseban naglasak stavljamo na subotnji ručak gdje ćemo u ponudi imati još jela. Želim kreativno mjesto koje za normalne novce nudi fin i brz ručak.

 | Author: Sandra Šimunović/PIXSELL Chef Mate Janković foto: Sandra Šimunović/PIXSELL

Popodne otvaramo SOL tapas na hrvatski koji će raditi od 16 sati do ponoći, svaki dan osim nedjelje. O konceptu se manje više sve zna. Meni se mijenja jednom mjesečno, a inspiracija je bila i ostaje Hrvatska”, objasnio je Mate. Uz navedenu ponudu, čitav dan SOL će nuditi sendviče, tost, sireve, nareske i slično. Možda i malo previse posla, čega je svjestan I Mate. Zato i ne žuri s pokretanjem novog koncepta jer smatra da se za sve promjene on i njegov tim trebaju jako dobro pripremiti.

 | Author: Instagram @sol_tapaszagreb SOL tapas na hrvatski za ručak će nuditi bistro jela napravljena od isključivo hrvatskih namirnica foto: Instagram @sol_tapaszagreb

“Naravno da sam svom timu i sebi na vrat natovario tonu posla, ali smo mišljenja da Gradska kavana mora biti prostor koji je maksimalno funkcionalan i s ponudom za svakog. Trenutno smo u fazi pripreme svega, a i dio personala nam je na zasluženom godišnjem te čekamo njihov povratak da bismo mogli krenuti dalje s novitetima. Nadam se da ćemo biti spremni u prvoj polovici veljače. Možda najbolje i na samo Valentinovo kada je naša godišnjica”, najavljuje chef Janković koji datum početka ovakve vrste poslovanja planira najaviti na vrijeme.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.