Najave 11. prosinca 2018.

Sretan 24. rođendan Pivovari Medvedgrad!

foto: Medvedgrad
gastro postao gastro.24sata.hr
Najpopularnija zagrebačka mala pivovara u prosincu slavi 24. rođendan, kreirali su novi logo, Crni Jack opet im je ukrao srce, a najviše se vesele početku rada njihove nove pivovare!

Upitali smo slavljenike kako se osjećaju, a oni su nam rekli da su nakon 24 godine promijenili logo i etikete za svoja 0,5 L piva...

Ali ima i još puno novosti:

 | Author: Medvedgrad foto: Medvedgrad

JUBILARNIH 25 GODINA
U prosincu Pivovara slavi 24. rođendan, ali već sada s nestrpljenjem iščekuju i iskreno se raduju 2019. godini, kada će proslaviti četvrt stoljeća postojanja!

Svake godine, negdje pred Božić, obilježava se rođendan pivovare. Proslava je uvijek u jednoj od njihovih pivnica. Uz dobru hranu i glazbu, te premijeru novog piva kojeg svake godine kuhaju za rođendan — ove godine vas očekuje belgijska IPA ‘kreativnog naziva’ — 24! Međutim, ovaj rođendan samo je uvod u ono što vas čeka dogodine. Za mnoge, 2019. godina je kao i svaka druga, no za ekipu Medvedgrada je ipak posebna, jer slave jubilarnih 25 godina! Povodom toga, obilježit će je bogatim i kvalitetnim sadržajem u različitim oblicima.

 | Author: Medvedgrad foto: Medvedgrad

NOVI LOGO I NOVE ETIKETE
Nakon 24 godine odlučili su promijeniti logo!
"Odlučili smo ići u korak s vremenom i modernizirati naš postojeći logo, ne promijenivši njegov oblik u cijelosti. U središnjem dijelu novog loga dominira prepoznatljiva Medvedgrad kula, a posebno mjesto je dobila i godina našeg osnutka. Također, naše najstarije pivske legende: Zlatni Medvjed, Grička vještica, Crna kraljica i Dva klasa dobile su novo ruho! Novim etiketama željeli smo se približiti dizajnu naših 0,33 l piva, koja krase prepoznatljive ilustracije." rekli su nam u Medvedgradu


JESTE LI PROBALI SVA MEDVEDGRADOVA SEZONSKA PIVA?
Od kavastog stouta do belgijskog pšeničnog piva s narančinom korom!
Sezonska piva su piva koja kuhaju u određenom dijelu godine, a prisutna su nekoliko mjeseci do isteka zaliha. Uz šest stalnih (Zlatni Medvjed, Grička vještica, Crna kraljica, Dva klasa, Fakin IPA, Baltazar), postoji i šest sezonskih piva, a trenutno su aktualna:

 | Author: Medvedgrad foto: Medvedgrad

CRNI JACK
BLACK INDIA PALE ALE — 6,3% ALC
Prva hrvatska crna IPA napravljena od četiri vrste slada i četiri vrste američkih hmeljeva. Fantastična kombinacija kave, tamne čokolade i voćnih aroma. Crni Jack na meniju od početka listopada, a vjerujemo da će do siječnja osvojiti još mnoga srca!

BOŽIĆNO PIVO
JAKI CRNI LAGER — 6,9% ALC
Božićno pivo je najstarije sezonsko pivo Medvedgrada, kuhaju ga već četvrti Božić zaredom. Riječ je o jakom crnom lageru u kojem prevladavaju sladne arome kave i slatkiša, a pitkost mu je osnovna odlika. Fantastično će se uklopiti s ukusnim blagdanskim delicijama.

IZVJEŠTAJ S GRADILIŠTA
U tijeku je izgradnja nove pivovare koja će omogućiti proizvodnju znatno većih količina piva. Nova, znatno brža punilica za boce davno je stigla, puštena je u pogon, a nova varionica od 6000 L (dio gdje se pivo kuha) uskoro će proći kroz prvo probno kuhanje.  ‘Novi dom’ zaživjet će u prvoj polovici 2019. godine.

AGRAM STOUT
STOUT — 5,5% ALC
Gusti, kremasti stout, neodoljivog okusa prženog slada i ječma, bogate arome, te ugodne slatkoće koja završava laganom gorčinom. Dostupan je od veljače!


Ljudi u Medvedgradu su uvijek otvoreni za vaša mišljenja, pohvale, primjedbe i pitanja na društvenim mrežama ili info@pivovara-medvedgrad.hr, a ako želite provjeriti kako proizvode svoja piva, rezervirajte obilazak pivovare i degustaciju uz stručno vodstvo na tour@pivovara-medvevdgrad.hr.
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.