Najave 07. siječnja 2020.

Što se jelo na dodjeli Zlatnih globusa..

foto: Golden Globes/Facebook
gastro postao gastro.24sata.hr
U nedjelju se održala 77. dodjela nagrada Zlatnih globusa, a gotovo 1300 blistavih gostiju pojavilo se u povijesnom hotelu Beverly Hilton.

Ove godine, meni koji je dočekao zvijezde bio je temeljen na biljkama. Odluka je to holivudskog internacionalnoj novinarskog udruženja - Hollywood Foreign Press Association - zbog zabrinutosti vezane uz klimatske promjene.

"Klimatsku krizu je nemoguće zanemariti. Nakon razgovora s vršnjacima i prijateljima u zajednici, osjećali smo izazov da napravimo nešto bolje", rekao je Lorenzo Soria, predsjednik organizacije, u izjavi za CNN. "Odluku o posluživanju potpuno biljnih obroka prihvatili su naši partneri u Beverly Hilton Hotelu i bio je to maleni korak kao odgovor na veliki problem."

Beverly Hilton Hotel domaćin je dodjele nagrada Zlatni globus već 49 puta, od kojih je zadnjih 45 puta zaredom. "Naš talentirani kulinarski tim uzbuđen je što ima priliku stvarati dinamične obroke od biljaka za 'najbolje od Hollywooda'", rekao je Matthew Morgan, izvršni kuhar Beverly Hilton Hotela, u izjavi za CNN.

Iako je meso skinuto s jelovnika, kuhari Matthew Morgan i Thomas Henzi neće praviti nikakve kompromise u vezi s luksuzom obroka. Gostima je tako bila poslužena ohlađena juha od zlatne repe prekrivena ciklom narezanom na trakice i pistacijom.

Za glavno jelo goste je dočekao rižoto od gljiva s prokulicama i mrkvom.

Kao zadnji predstavljen je bio desert - veganska verzija Opera torte prekrivena Guanaja mrvicama i karameliziranim lješnjacima.

Osim jela u sjećanju na ovu dodjelu Zlatnih globusa ostat će i dvije boce šampanjaca koji su donijeli Beyonce i Jay-Z, odnosno njihov tjelohranitelj. Jennifer Aniston i Reese Witherspoon na Instagramu su podijelile kako su ga i one probale, a radilo se o Ace of Spades Armand de Brignac šampanjcu čiji vlasnik i je sam Jay-Z, a jedna boca cijeni se na otprilike 300 dolara. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.