Najave 12. prosinca 2023.

Što to u petak kuha chef Roko Nikolić?

Chef Roko Nikolić
Chef Roko Nikolić foto: Press
gastro postao gastro.24sata.hr
Splićani i njihovi gosti već ovog petka, 15. prosinca, u Baru Split imaju priliku provjeriti kakvog je okusa suradnja poznatog chefa Roka Nikolića i barmena Filipa Pleteša

Bar Split iz kojeg se pruža jedan od najljepših pogleda na grad pod Marjanom, u petak navečer, 15. prosinca, postaje place to be za sve željne vrhunske gastronomije upotpunjene izvanrednim koktelima. Bar hotela Ambasador odmah po otvorenju postao je splitski hit, a u petak od 19 sati bit će središte kulinarskog užitka kojeg, kroz pet sljedova, donosi mladi chef Roko Nikolić. Barom dominira grandiozni šank za kojim će svoje vrhunsko barmensko znanje pokazati Filip Pleteš.

 | Author: Press Chef Roko Nikolić i barmen Filip Pleteš foto: Press  | Author: Press Bar Split foto: Press

Smješten na atraktivnoj gradskoj lokaciji, bar Split omiljeno je mjesto lokalaca i njihovih gostiju: u jutarnjim satima uživa se u kavi, dok su popodnevni i večernji sati rezervirani za raskošnu selekciju pića. Spektakularan pogled vrhunski je 'dodatak' jedinstvenoj večeri koju će glazbeno obogatiti DJ Matthew Bee.

Roko Nikolić poznato je ime gastro scene. Chef splitskog restorana Zoi za 15. prosinca osmislio je sljedeća jela: šalamaštrani teleći jezik u kombinaciji s celerom, gorušicom i divljim zeljem, zatim brudet od trlje s dodatkom pastrnjaka te rafiole punjene goveđim repom, aronijom, ciklom i tartufom. Goste će dočekati i janjeći kapural u raštiki s janjećim fileom i janjećim jusom, dok će večeru upotpuniti desert - kombinacija mrkve, naranče, indijskog oraščića i maslinovog ulja.

 | Author: Press Autorski kokteli Filipa Pleteša foto: Press

Iako ima samo 28 godina, iza Roka je zavidna karijera. Znanje je stjecao na sisačkom Kulinarskom institutu Kul IN, a zatim u talijanskoj kulinarskoj akademiji Alma. Radio je i u toskanskom restoranu Arnolfo, okićenom s dvije Michelinove zvjezdice. Prije splitskog Zoija, gdje je chef od kolovoza ove godine, radio je u rovinjskom restoranu Blu, a nedavno smo ga imali prilike gledati i kao gosta u televizijskom showu MasterChef.

Svaki slijed iz kuhinje bit će pažljivo uparen s koktelima koje će, posebno za tu prigodu, osmisliti i kreirati Filip Pleteš, jedan od najpoznatijih hrvatskih barmena. Filip se stručno usavršavao i stjecao iskustvo po cijelom svijetu. Karijeru je započeo na Royal Caribbeanu, jednom od najvećih kruzera, gdje je, tada kao 21-godišnjak, bio najmlađi barmen u povijesti tog kruzera.

 | Author: Press Barmen Filip Pleteš foto: Press

Dvije je godine Filip Pleteš proveo kao dio hrvatskog brenda Old Pilots, a odnedavno radi kao key account manager u švicarskoj tvrtki Mikks. Gostima će u baru hotela Ambasador predstaviti signature koktele: Yuzu, bazga i pjenušac, zatim Hendricks, bosiljak i limeta, Monkey shoulder i cold brew cocco te marakuja, limun i Hendricks. Okupljeni će imati priliku isprobati i selekciju single malt whiskeyja.

Večera je zakazana za 15. prosinca u 19 sati. Cijena fantastičnog gastronomskog doživljava je 90 eura, a svi zainteresirani se mogu prijaviti ovdje ili na telefon recepcije hotela Ambasador 021/293-000.

Dodatne informacije pronađi na društvenim mrežama hotela Ambasado - Instagramu i Facebooku.

 | Author: Press Chef Roko Nikolić foto: Press  | Author: Press Bar Split foto: Press

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.