Najave 22. svibnja 2024.

Sve je spremno za Baranja Wine&Walk 2024.!

Baranja Wine&Walk 2024. - najava
Sve je spremno za Baranja Wine&Walk 2024.
foto: Press
Baranja Wine&Walk 2024 održat će se iduće subote, 1. lipnja, na vidikovcima Banskog brda. Organizatori ove godine pripremaju još bogatiji i inovativniji program

"Alaj fino to baranjsko vino!", stara je i dobro nam znana pjesma, ali i živa istina. Pa nema onog tko je kušao vino u Baranji, a da se njime nije oduševio! I zato jedva čekamo svaku priliku da kušamo baranjska vina i uživamo u njima. A već iduće subote održava se odlična manifestacija namijenjena upravo tome, ali i uživanju u vrhunskoj hrani i lijepo prirodi.

Naime, 8. Baranja Wine&Walk održat će se u subotu 1. lipnja na vidikovcima Banskog brda. Ovogodišnji, još bogatiji i inovativniji program idealna je prilika za uživanje u vinskim i gastronomskim degustacijama uz idiličnu prirodu Baranje.

Baranja Wine&Walk 2024. - najava | Author: Press Baranja Wine&Walk 2024. foto: Press

Traži se mjesto više

Nakon što je u 2023. godini Baranja Wine&Walk oduševio posjetitelje i okupio čak 350 sudionika, ove je godine ljestvica podignuta i više, jer posjetitelje očekuje čak 14 točaka i vinara! Ova dobro poznata i voljena manifestacija obuhvaća doživljaj vinograda i jedinstvenih okusa i aroma vina, ali i tradicionalnih specijaliteta Baranje koja slovi kao jedna od najpoznatijih hrvatskih vinskih regija. 

"Na ovu manifestaciju dolaze ljudi iz cijele Hrvatske i na njoj se uvijek traži mjesto više. Ovogodišnje izdanje je podignuto na novu razinu sa čak 14 vinskih i 5 gastro točaka.

Napravili smo i iskorak u smještajnoj ponudi pa tako mogu s ponosom istaknuti kako se u Baranji otvara ponuda luksuznog smještaja koja gostima nudi vrhunski doživljaj Baranje, uz naravno onaj tradicionalni na koji su gosti naviknuli", izjavio je direktor TZ Baranje Matej Perkušić.

Baranja Wine&Walk 2024. - najava | Author: Press Baranja Wine&Walk 2024. foto: Press Baranja Wine&Walk 2024. - najava | Author: Press Baranja Wine&Walk 2024. foto: Press

14 vinara na 14,24 kilometara

Na ovogodišnjim punktovima Walkere očekuju baranjski vinari i vrhunska autohtona gastronomska ponuda. Staza koja je pružena baranjskim vinogradima, vinskim cestama, surducima, proplancima i šumarcima, duga je 14,24 kilometara te obuhvaća rekordnih 14 postaja.

Mnoge od njih su pozicionirane na vidikovcima koji pružaju pogled na prekrasne vizure Baranje uz bogatu ponudu baranjskih vinskih i gastro specijaliteta koji će zasigurno oduševiti 'walkere' i pružiti im dubinski uvid u baranjsku kuhinju i kulturu. Ovogodišnji baranjski Wine&Walk savršena je prilika za šetnju i opuštanje u prirodi, ali i edukaciju te upoznavanje s onim što dobro poznati vinogradi ove regije nude.

Baranja Wine/Walk 2024. | Author: Press Baranja Wine&Walk 2024. foto: Press

Prva stanica ovogodišnjeg avanturističko-hedonističkog događaja i okupljanje je ispred vinarije Belje u Kamencu. Sudionici će se imati priliku upoznati i sa ostalim sudionicima koji sudjeluju s ponudom na pažljivo koncipiranim postajama za odmor i uživanje. To su Kolar, Zlatno Brdo/Udruga Baranjski kulen, Szabo, Kusić/Udruga Maska, Zajec, Weinpert, Martinov, M&M, Svijetli Dvori/Udruga Tako je nekad bilo, Pinkert, Gerštmajer, OPG Juhas Šandor te Horvat.

Za sve sudionike je dostupan i vlakić koji ih vraća na polaznu točku. Na samom kraju manifestacije sudionici će se moći opustiti na after partyju koji će se održavati na posljednjem punktu ovog jedinstvenog iskustva!

Kotizacija po osobi iznosi 65 eura te uključuje vinsku čašu, šešir, ruksak, kartu/voucher za degustaciju vina na 14 točaka + 5 gastro točaka i turističkog vodiča.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.