Najave 03. kolovoza 2018.

Svi pivski festivali u Hrvatskoj i regiji u ljeto 2018.!

Pivo
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Prvi petak u kolovozu je Svjetski dan piva, pa ga proslavite uz omiljeni napitak i pogledajte gdje sve možete otići na sjajne pivske festivale!

S toplim danima dolazi nam i hladno pivo, napitak kojeg obožavamo u svim oblicima. Kako ovdje nećemo raditi razliku između homebrewa, crafta, i industrije, pokušat ćemo na jednome mjestu objediniti sva pivska događanja u Zemlji i regiji, i svaka pomoć i sugestija nam je dobro došla! Pivili!!!

-----------------------------------

Chill&Grill festival, Zagreb, Bundek, 27.4.-1.5.
Detalji!

Sve je rečeno, svi na Bundek!

 | Author: Facebook foto: Facebook

 

3. Osijek Craft Beer Festival 4.-5.5.
Detalji!

Pozivamo sve zaljubljenike u pivo i one koji to žele postati da i ove godine budu dio craft priče trećeg OSCBF-a. Festival će se održati u petak i subotu, 4. i 5.5. 2018. na već tradicionalnoj lokaciji u samom središtu Osijeka, u Sunčanoj ulici, u trajanju od 14:00 do 24:00 sata oba festivalska dana. 

Osim uživanja u pivu domaćih i stranih micro pivovara, te pivskim zalogajima, očekuje se i odlična zabava. Za atmosferu se brinu jake, 100 % osječke glazbene snage. 

PETAK: Red Roosters + DJ
SUBOTA: Kandžija i Gole žene + DJ

 | Author: Facebook foto: Facebook

Vrteška, 3. Internacionalni festival piva, Beograd, 11.-12.5.
Detalji!

 

PICNIC – Festival craft piva i roštilja, Rijeka 11. i 12.5.

Festival će se održati na predivnom prostoru parka Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka – Guvernerove palače, a posjetiteljima će ponuditi uživanje u vrhunskom craft pivu te zalogajima u pripremi majstora roštilja. Ulaz će prvoga dana biti slobodan za posjetitelje, dok će se drugog dana naplaćivati 30,00 kn. U petak, 11. svibnja, posjetitelje će zabavljati Two Stupid Dogs te DJ Alen Tibljaš, dok će u subotu svoje nastupe održati bandovi Coffee Shop Acoustic te megapopularna Vatra.

Specifičnost će biti i sredstvo plaćanja – Beercoin, posebna valuta koju će posjetitelji moći dobiti u zamjenu za novac na blagajnama festivala, a najavljena je i radionica varenja piva pa će svi zainteresirani moći naučiti sve o samom procesu izrade ovog omiljenog pića. 

Zagreb Beer Fest, Trg Francuske Republike, 17.-20.5.
Detalji!

BPBW - Beer Week In Budapest, 26.27.5.
Detalji!

Brutala u Budimpešti, stvarno ogroman festival glazbe i crafta, vjerojatno najjači u cijeloj regiji. Nikako ne propustite!

 | Author: Facebook foto: Facebook

Beerfest Sjever VII, Čakovec, 25.-27.5.
Detalji!

Zvuk krigli, lupanje čaša, otvaranje boca, miris CO2 i svježeg hmelja, sunce i#StariHrast znači samo jedno - vrijeme je za Beerfest SjeverLepi Dečki BreweryStari Hrast i Beerfest Sjever domaćin su VII. čakovečkog Beerfesta. Po sedmi puta najveći sjevernohrvatski festival pive održat će se na prostorima Starog Hrasta, industrijskog starog pogona prenamijenjenog u moderni društveno, industrijsko - kulturni centar i dušu Čakovca. 

Desetine pivovara, nekoliko OPG-ova, nekoliko proizvođača cidera, nekoliko bendova, performansa i partnera i vrijeme je za #BFSVII

 | Author: Facebook foto: Facebook


Krigl Fest Križ 25.5.
Detalji!

Općina Križ u suradnji s Križevačkom udrugom pivara po prvi put organizira novu manifestaciju u Općini Križ, Krigl fest – Craft & gril & rock fest i to u subotu 26.05.2018. godine od 16 sati. Samo tjedan dana nakon utrke Cross Hill Run, Općina Križ priprema događaj koji će u Križ dovesti ljubitelje piva iz cijele Hrvatske.

Na Krigl festu svoje će pive predstaviti sve popularniji Crafter’s koji ove godine opskrbljuje pivom „In music“ festival u Zagrebu, zatim Pivovara Daruvar, Križevačka pivovara i Križevačka udruga pivara.

 | Author: Facebook foto: Facebook


Beeram domaće, Vinkovci, 1.-3.6.
Detalji!

Beeram Domaće Vinkovački je festival craft piva koji se organizira po prvi puta od 1. do 2. lipnja 2018. godine! Uz 12 Craft proizvođača piva bogat je i zabavni program u kojem će u centru grada koncert će održati Hladno pivo (official) te Belfast Food!

 | Author: Facebook foto: Facebook

Hrvatsko homebrew prvenstvo,  Zagreb, 2.6.
Detalji!

5. Novosadski festival zanatskog piva, Novi Sad, 8.-9.6. 
Detalji!

Jedan od najljepših festivala u regiji o kojem smo već više puta pisali, nastavlja u svom stilu! Dugoočekivani 5. po redu Novosadski festival zanatskog piva održat će se 8. i 9. lipnja 2018. godine, u već vam dobro poznatom prostoru Skc Novi Sad Fabrika i klubu The Quarter.  | Author: Facebook foto: Facebook

 

Tijekom dva dana festivala, predstavit će se preko 20 zanatskih pivara na čijim ćete štandovima imati priliku probati originalna i kvalitetna piva različitih stilova (Pale ale, IPA, Blonde, Stout, Hefeweizen, Porter, Saison...). Pored redovnog pivskog programa očekujte brojna predavanja i radionice na temu zanatskog pivarstva, kada ćete moći stupiti u kontakt s pivarima koji prave najbolja piva u regiji i sudjelujete u građenju i širenju kulture zanatskog piva na ovim prostorima.

Posjetiteljma omiljeni kutak ostaje na istom mjestu - food corner će ponuditi prave ukuse koji se slažu s craft pivarskom kulturom. Prodaja ulaznica počinje 3. svibnja preko GIGS TIX prodajne mreže.

Makarska Craft Beer Week, 10.-16.6.

Rab Craft Beer Festival 2018 - Lopar, 21.-23.6.
Detalji

Dubrovnik Craft Beer Festival, 15.-16.6.
Detalji!

 | Author: Facebook foto: Facebook

CRAFT BEER FEST Županja, 23.6.
Detalji!

 | Author: Facebook foto: Facebook

Craft Beer Fest Karlovac, 6.-7.7.
Detalji!

IX. Požeška krigla 07.07.

Pivo in cvetje Laško od 12-15.07.

Opatovina Beer fest 20.-21.7. 

SARS Music and beer festival - Sinj

 | Author: Facebook foto: Facebook

16. S.A.R.S. Music and beer festival u organizaciji udruge S.K.U.P. (Sinjski kulturni urbani pokret) i zagrebačkog Craft beer to go, održat će se od 20. do 22. srpnja na autentičnoj lokaciji bivše vojarne Ivaniša Nelipića u Sinju. Od ove godine festival traje tri dana, te će posjetitelji osim dobre atmosfere i nastupu najpoznatijih izvođača iz regije moći uživati i u dobrim domaćim craft pivima. Na festivalu će se predstaviti 20-ak pivovara iz cijele Hrvatske sa 60-ak različitih pivskih stilova.

Petak: Nipplepeople, Brkovi...
Subota: Rambo Amadeus, Šank...
Nedjelja: prezentacija craft pivovara, Ciotog
http://sars-festival.com/

Beer Festival Doboj, 21.7.

 | Author: Facebook foto: Facebook

Peti festival zanatskog piva "Kištra", Sarajevo, 4.8.

Detalji!

 | Author: Facebook foto: Facebook

4. Bošnjak CRAFTiNG 2018. (Craft i Nova Gradiška) 17-18.8.2018.

Daruvarski dani piva 17.-18.08.

2. UPS Fest, Nedelišće 25.8. 
Detalji!

Opatija Craft Fest, 31.8.-2.9.

Dani piva Karlovac 31.8.-9.9.
Detalji!

 | Author: Facebook foto: Facebook


Beeryard Festival, Močvara, Zagreb, 1.9.
Uskoro više detalja!

 | Author: Facebook foto: Facebook

Zadar Craft beer festival 6.-8.9. 
Detalji!

Tri dana vrhunskih koncerata i zanatskog piva! Line up je tu, ostale novosti ubrzo. Vidimo se!

 | Author: Facebook foto: Facebook

Medulin Craft Beer Festival, 7.-8.9. 
Detalji!

 | Author: Facebook foto: Facebook

OktoberTest - pivska kušaonica Križevačke Udruge Pivara 29.09.2018.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.