Najave 14. lipnja 2018.

Svjetsko pivsko prvenstvo: Hmelja i nogometa!

foto: Davor Puklavec/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Iako se toplo nadamo da će Hrvatska reprezentacija ostati do kraja u Rusiji, ne vidimo razlog zašto se ne bismo veselili apsolutno svakoj utakmici Svjetskog prvenstva!

Naime, smisao ovakvih okupljanja jednom u četiri godine je upravo da se ljudi zabavljaju, vesele, kratko nerviraju i popiju što više piva. Hejteri će reći da je sve namješteno i potplaćeno, emocionalci će plakati i nazivati djecu po našim strijelcima, ali će i oni piti hektolitre piva.

Pa smo upravo s tom idejom i pokušali napraviti mini Svjetsko pivsko prvenstvo tako da nabavimo pom jedno pivo iz svake zemlje sudionice i onda ih kušamo i metodom eliminacije dobijemo prvaka!

 | Author: Davor Puklavec/PIXSELL foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Naravno da nije sve teklo kako smo zamislili, jer iako je lopta okrugla, a trava zelena, uvijek postoje neki faktori na koje niste računali. Na primjer, da pivo iz Paname putuje 4-7 tjedana, da vam paket s afričkim pivima dođe mokar i u stanju iz početne scene Acea Venture, da neke zemlje imaju nogomet ali ne i pivo, no tako je to u životu...

 | Author: Davor Puklavec/PIXSELL foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Uglavnom, skupili smo sve što smo uspjeli, zasjeli i otvorili Svjetsko prvenstvo ispijajući piva s većine kontinenata, a ako vas zanima što je nestručni žiri u sastavu Beer Groupie (uskoro i kao blogerica na Gastro.hr), Marko Ožegović (zaposlenik Mas Plenuma, urednik Pivariuma, istinski pivski znalac) i Domagoj Jakopović Ribafish (posvuduša) popio i presudio, pratite nas na Facebooku Gastro.hr-a svakoga dana u podne tijekom sljedeća dva tjedna!

Naučite nešto novo o pivima, upoznajte nove favorite, navijajte za svoje boje – i dobro se zabavite! Piviliiiii!

 

 

Najljepša hvala: Marko Ožegović; Beer Groupie; Mas Plenum; Vlatka Demikeli; Ukrajinski dućan Boršč, Davor Ribich i Elvir Islamović na ideji!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.