Najave 15. svibnja 2025.

Tajni doručak - kuhanje izravno na radnoj ploči, bez kompromisa u estetici

Doručak
10 MIN
20 MIN
4
JEDNOSTAVNO
Iverpan Secret Breakfast
Iverpan Secret Breakfast
foto: Press
Na prvom Iverpan Secret Breakfastu nevidljiva je indukcijska ploča, uz miris domaćih palačinki koje je pripremala Janjolinka, spojila dizajn i tehnologiju u stvarnim uvjetima

U inspirativnom izložbenom prostoru tvrtke Iverpan, Izlogu ideja, održan je prvi Iverpan Secret Breakfast. Tijekom ovog ekskluzivnog druženja u društvu predstavnika medija, Iverpan je predstavio Invisacook - nevidljivu indukcijsku ploču koja kuhanje podiže na novu razinu i omogućuje pripremanje obroka izravno na porculanskoj radnoj podlozi, dok istovremeno povezuje funkcionalnost i estetiku.

Snagu inovativne nevidljive ploče potvrdila je i poznata gastro blogerica Janja Benić, poznatija kao Janjolinka, koja je na Invisacooku, prema vlastitom receptu, uzvanicima pripremala sourdough američke palačinke.

Iverpan Secret Breakfast | Author: Press Iverpan Secret Breakfast foto: Press Iverpan Secret Breakfast | Author: Press Iverpan Secret Breakfast - Mladen Jambrović i Janja Benić foto: Press

Estetsko i kulinarsko čudo - kuhanje kroz porculansku ploču

Invisacook radi na principu grijanja posude za kuhanje kroz porculansku ploču, dok sama površina ostaje vizualno netaknuta. Kuhalište se ne vidi, a radna ploča zadržava sve estetske karakteristike suvremenog dizajna kuhinja. Ključan element za funkcionalnost ove tehnologije je porculan, materijal otporan na visoke temperature i termalne šokove, koji se zbog svoje gustoće pokazao idealnim partnerom za ovu vrstu indukcije.

"Invisacook idealan je spoj inovacije i dizajna koji unosi novu dimenziju u kuhinjski prostor. Radi se o rješenju koje korisnicima omogućuje da maksimiziraju funkcionalnost bez kompromisa u estetici - radna ploča ostaje čista, elegantna i potpuno ravna, a istovremeno služi kao potpuno funkcionalna zona kuhanja", istaknuo je Mladen Jambrović, direktor tvrtke Iverpan, koji je ovom prigodom podsjetio na misiju Iverpana - povezivanje najnovijih svjetskih tehnologija s lokalnim dizajnerskim praksama.

Iverpan Secret Breakfast | Author: Press Iverpan Secret Breakfast foto: Press Iverpan Secret Breakfast | Author: Press Iverpan Secret Breakfast foto: Press

Slasne i neodoljive Janjolinkine sourdough američke palačinke

Za demonstraciju uživo bila je zadužena Janjolinka, koja redovito oduševljava svojim receptima, a zaljubljenici u kuhanje rado ih isprobavaju u vlastitim kuhinjama. Ovaj gastro trenutak obilježen je pripremom sourdough američkih palačinki. Svi prisutni imali su priliku uvjeriti se kako tava za pečenje naizgled stoji na običnoj radnoj ploči, bez ikakvih vidljivih elemenata za kuhanje, a na kraju i probati palačinke pripremljene na Invisacooku.

"Isprva nisam mogla vjerovati da stvarno kuham - kao, gdje je ploča? Samo porculan ispod tave, i to je to. Sve funkcionira savršeno, ništa se ne pregrijava, sve ostaje čisto, a kuhanje ide brzo.

Kad maknem tavu, doslovno mogu staviti ruku na to isto mjesto i ne opečem se. To je baš sjajno. Invisacook stvarno mijenja cijeli doživljaj kuhinja upravo zbog tog spoja dizajna, sigurnosti i praktičnosti. I da, palačinke su ispale super!“, zaključila je Janjolinka čiji recept za sourdough američke palačinke donosimo na kraju teksta.

Iverpan Secret Breakfast | Author: Press Iverpan Secret Breakfast - Janjolinka foto: Press

Kako bi doživljaj bio potpun, u suradnji s brendom De’Longhi, poslužena je i posebno osmišljena kava koju je pripremio profesionalni barista Karlo Purić, pažljivo birajući okuse i arome koji su se savršeno spojili s okusima toplih, domaćih palačinki.

Zašto vam Invisacook treba u kuhinji? Tehnologija koristi indukcijske grijače smještene ispod porculanske radne ploče, a grijanje se aktivira isključivo u kontaktu s kompatibilnim posuđem.

Sustav je dostupan u konfiguracijama s dva do pet kuhališta, a upravljanje je omogućeno putem jednostavnog dodirnog sučelja. Dodatna sigurnost postiže se uz pomoć Invisamata, posebno dizajniranog silikonskog podmetača koji sprječava klizanje posuđa i zadržava toplinu posude.

Iverpan Secret Breakfast | Author: Press Iverpan Secret Breakfast foto: Press

Invisacook je fleksibilan i po pitanju primjene - podjednako je prikladan za unutarnje i vanjske prostore. Sve što vam treba je porculanska ploča i odgovarajuće posuđe (nehrđajući čelik s magnetnim dnom), a rezultat je tehnologija koja ne zauzima prostor dok omogućuje kuhanje na vrhunskoj razini.

Invisacook je moguće razgledati u Izlogu ideja u središtu Zagreba na adresi Draškovićeva 54. Ovaj suvremeni izložbeni prostor nudi inspiraciju za uređenje privatnih i poslovnih interijera. U okruženju vrhunskih materijala, održivih rješenja i tehnoloških inovacija, posjetitelji mogu doživjeti kako se funkcionalnost i estetika spajaju u rješenjima poput Invisacooka, ploče koja mijenja način na koji razmišljamo o kuhanju i prostoru.

Iverpan Secret Breakfast | Author: Press Iverpan Secret Breakfast - Janjolinkine sourdough američke palačinke foto: Press

Kako smo i obećali, donosimo Janjolinkin recept za sourdough američke palačinke...

Ne gasi ekran dok kuham

Sourdough američke palačinke by Janjolinka
10 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Starter (discard iz hladnjaka) 50 g
  • Mlijeko 150 g
  • Jaje 2 kom
  • Bademovo brašno 40 g
  • Pirovo brašno 80 g
  • Zobeno brašno 20 g
  • Smeđi šećer 1 žlica
  • Prašak za pecivo 10 g
  • Sol 1 prstohvat
  • Maslac 60 g
Postupak
  1. Mokre sastojke pomiješati s mokrima, a suhe sa suhima. Potom suhe sastojke dodati mokrima i promiješati - nemoj premiješati smjesu kako bi palačinke bile prozračne. Na kraju umiješati rastopljeni maslac.


  2. Palačinke peci na zagrijanoj tavi, na maslacu ili na kokosovom uljlu.


  3. Kad su palačinke gotove, serviraj ih s grčkim jogurtom, bobičastim voćem (ili mandarinama kada pripremaš zimsku verziju), tostiranim orašastim plodovima i malo javorova sirupa.


Kako nam je otkrila Janjolinka, dio bademova brašna može se zamijeniti naribanim kokosom ili kokosovim brašnom, a umjesto zobenog brašna može ići 'obično' pšenično brašno.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.