Pupa više nije isključivo pojam kojim se od milja naziva meki dio kruha, već i naziv prve šibenske zanatske pekarnice koja prodaje kruh od kiselog tijesta. „Pupa“ je projekt renomiranog restorana Pelegrini, višegodišnjeg nositelja jedne Michelinove zvjezdice, u kojem već nekoliko godina rade s divljim kvascima.
„Ideja o otvaranju delikatesne prodavaonice slatkoga i slanoga tijesta proizašla je u vremenu karantene, kada je restoranska scena bila u nemogućnosti djelovanja. Novonastalom situacijom primorani smo razmišljati i kreirati nove poslovne koncepte koji će biti održivi i u novim vremenima. Odlučili smo otvoriti zanatsku pekarnicu Pupa za Grad Šibenik, te svome gradu ponuditi drukčiju prodavaonicu u kojoj će naglasak biti na kiselom, zdravijem kruhu“, poručili su iz Pelegrinija.
Ideja je možda proizašla iz potrebe, ali je realizirana iz užitka i s dobrom podlogom. Dio tima u restoranu već je bio specijaliziran za proizvodnju kruha i slastica, a vještine su usavršavali i kod Karla Vulina, vlasnika pekare Kroštula. "Okrećemo se lokalnom stanovništvu i mijenjanju svakodnevnih navika te zdravijem pristupu prehrani, uz dodatak slastica i slanih proizvoda", dodaju.
One koji preferiraju slatko razveselit će vijest o bogatoj ponudi kroasana, danish peciva, princess krafni i eklera. Slani pak asortiman čine domaće porchette, caprese sendviči, štrudle sa sirom i slani flan. „Ponuda će se mijenjati ovisno o sezoni i dostupnosti namirnica, a dosad smo osmislili desetak noviteta koji su svakodnevno dostupni u Pupe“, poručuju iz Pupe.
Pupa radi od ponedjeljka do subote, od 7 do 16 sati. Kruh i pecivo možeš pojesti na terasi, uz kavu brenda Hug&Punch, ili ponijeti za van.