Najave 05. ožujka 2020.

Time je prvi u Hrvatskoj predstavio jela s hibachi grilla

foto: Marijana Zlomislić
gastro postao gastro.24sata.hr
Time je predstavio novi jelovnik baziran na sushiju i yakitoriju, dva deserta te izvanrednu koktel kartu Romana Rabika...

Novi jelovnik zagrebačkog restorana Time baziran je na tri pojma – hibachi, yakitori i Izakaya. Namjera neformalnog uživanja u hrani i alkoholnim pićima karakteristika je japanskih Izakaya restorana, dok je hibachi tradicionalan japanski grill na drveni ugljen. Yakitori pak je originalno jelo od piletine nabodeno na štapić i grilano na hibachi grillu, no naziv se koristi i za druge vrste mesa, ribu te povrće na ražnjiću. 

 | Author: Marijana Zlomislić foto: Marijana Zlomislić

Premijera hibachi grilla u Hrvatskoj

Na večeri u Timeu dijelili smo, po principu Izakaya restorana, yakitori s piletinom, brancinom, svinjskom potrbušinom, kobasicama, prepeličjim prsima i kozicama, ali i povrtne verzije s bamijom i padron paprikom. Posluženi su nam i prilozi s novog jelovnika, izvrsni prženi krumpirići i krumpir salata s wasabijem i komoračem, fried rice te naan, na koji smo mazali njihov domaći ajvar i Kansas city BBQ umak. 

Yakitori su, uz nahvaljeni sushi, nova okosnica Timeovog jelovnika. Pojedinačne se cijene kreću između 25 kuna, za povrtne, do 90 kuna, koliko stoji ražnjić s fileom brancina. Yakitori je dostupan i u sklopu menija za ručak u kombinaciji s prilogom. Na naše zadovoljstvo, utorkom će vrijediti akcija 2 + 1 gratis. 

 | Author: Marijana Zlomislić foto: Marijana Zlomislić

Osim za pripremu yakitorija, chef Marko Alilović Hibachi je iskoristio i za grilanje vrata crne slavonske svinje, odležanog sirloina galicijskog goveda, steaka od janjećeg buta te ribe eye steaka. Na novom je jelovniku zadržao i uspješnice poput ramena i pokea, ali i All you can eat sushi ponedjeljkom od 17 sati.

 | Author: Marijana Zlomislić foto: Marijana Zlomislić

Slatko... i kokteli

Od početka tjedna, kada su novi jelovnik predstavili, moguće je dijeliti i desert – dvije vrste sladoleda. Kombinaciju čokolade i limunske trave poslužuju uz puslice s togarashi papričicom, a kokos uz crumble od manga. 

Rijetko nailazimo na toliko kremast sladoled punog okusa, a činjenica da ga pripremaju neposredno prije serviranja, uz pomoć tekućeg dušika, svakako doprinosi krajnjem dojmu. 

 | Author: Marijana Zlomislić foto: Marijana Zlomislić

Treba istaknuti i novu kartu koktel majstora Romana Rabika s devet izvanserijskih koktela. Redovna im je cijena 77 kuna, no četvrtkom će biti dostupni po promotivnoj cijeni od 55 kuna. 

 | Author: Marijana Zlomislić foto: Marijana Zlomislić

Ne znamo jesu li nam bio bolji yakitori od brancina, naan s ajvarom, hrskavi krumpirići ili pak koktel Bricks od gina, naranče i korijandera. Srećom, ne moramo birati. 

Naše preporuke za novi jelovnik!

 | Author: Marijana Zlomislić foto: Marijana Zlomislić  | Author: Marijana Zlomislić foto: Marijana Zlomislić  | Author: Marijana Zlomislić foto: Marijana Zlomislić

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.