Najave 10. srpnja 2024.

Titov park u Puli od 11. srpnja postaje Vinski grad!

Vinski grad Pula
Vinski grad Pula
foto: Vinart
Vinski grad u Titovom parku u Puli održavat će se od 11. srpnja do 4. kolovoza, a moći će se, po promotivnim cijenama, kušati vrhunska istarska, hrvatska te inozemna vina

Omiljeni vinski festival Vinski grad i ovog ljeta vraća se u srce Pule, pa će tako Titov park od 11. srpnja do 4. kolovoza postati pozornica brojnim vrhunskim vinima, posebno onim istarskim.

U nešto više od tri tjedna posjetitelji će svakog dana od 19:30 do 1 sat iza ponoći moći uživati u opuštenom, romantičnom ambijentu Vinskog grada uz samu rivu, imati priliku kušati brojna istarska, hrvatska, ali i inozemna vina.

Vinski grad Pula | Author: Vinart Vinski grad Pula foto: Vinart

Od Benvenutija do talijanske Astorije

Istarske vinarije čija vina će posjetitelji moći kušati su: Benvenuti, Cattunar, Damijanić, Deklić, Fakin, Franc Arman, Matić, Medea, Marčeta, Pilato, Destileria Rossi i Vina Rossi te IQ - Istrian Quality (Capo, Damjanić, Geržinić, Kozlović, Matošević, Tomaz, Terzolo, Zigante…) 

Osim njih, ponudu vinskog grada obogaćuju i hrvatske vinarije: Markota, Štampar i Vinarija Kutjevo, a inozemnu ponudu vina čine talijanski proizvođač prosecca Astoria, francuski Lillet, Sedlak i Kotolenko iz Slovenije te Tikveš iz Makedonije.

Vinski grad Pula | Author: Vinart Vinski grad Pula foto: Vinart Vinski grad Pula | Author: Vinart Vinski grad Pula foto: Vinart

Slasne street food kreacije

Velik izbor vina pratit će i slasne street food kreacije restorana Burin te Poli Dog, a savršen spoj uz vino biti će i selekcija President sireva. Za sve koji još nisu zavoljeli vino tu je Cocktail House by Roto Dinamic te ponuda Estrella piva.

Za svakodnevnu vrhunsku atmosferu u Titovom parku zaslužen je Jukebox.hr s glazbenom podlogom, a DJ Keđo dodatno će zagrijavati atmosferu vikendom.

Vinski grad Pula | Author: Vinart Vinski grad Pula foto: Vinart

Cilj Vinskog grada je široj publici približiti vrhunska vina

Organizatori ističu kako Vinski grad iz godine u godinu zadržava kontinuitet kvalitetne i raznovrsne ponude po pristupačnim cijenama, a sve s ciljem promicanja kulture vina, kako građanima Pule tako i stranim posjetiteljima.

"Ideja ovog festivala je da se posjetiteljima koji još nisu poznavatelji vina pruži prilika otkriti njegovu ljepotu, a vinskim entuzijastima omogući uživati u svojim vinskim favoritima, te pronaći neke nove, posebice među istarskim vinima.

Vinski grad Pula | Author: Vinart Vinski grad Pula foto: Vinart

Posebno pozivamo domaće posjetitelje da podrže brojne vinare koji svojim kvalitetom itekako doprinose promidžbi Hrvatske, ali i obogaćuju ponudu Grada Pule", poručuju iz tvrtke Vinart, koja organizira Vinski grad.

Za sve koji će prvi puta posjetiti Vinski grad, bitna je informacija da je na ulazu u Vinski grad potrebno unajmiti čašu za 5 €, a konzumacija na vinskim kućicama plaća se isključivo karticama te se vino može konzumirati na čašu ili butelju.

Ulaz u Vinski grad je besplatan, a cijene vina na kućicama pojedinih vinarija su promotivne. Sve važne informacije dostupne su na Instagramu i Facebooku Vinarta.

Vinski grad Pula | Author: Vinart Vinski grad Pula foto: Vinart

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.