Festival peljeških okusa završava sutra, subotu 28. lipnja, na rivi u Dračama, omiljenom tradicionalnom manifestacijom Pelješka trpeza. Sve je spremno - od hrane, vina, zabavnog programa, a prihod ide u dobrotvorne svrhe.
Susret tradicije i modernog uz najfinije okuse
Možda nije najveći na svijetu, ali u Dalmaciji jedan od najvećih definitivno. Stol dug gotovo 50 metara s najfinijim jelima i delicijama najljepša je pozivnica gurmanima da se upute na Pelješac.
Pelješka trpeza u Dračama tradicionalna je manifestacija, a mjesto radnje impresivan je mol okružen morem. S jedne strane s pogledom na ambijentalno mjesto, a s druge na osvijetljeni Pelješki most, pojačava dojam i ovu feštu pretvara u nezaboravno iskustvo. Susret tradicije i modernog uz najfinije okuse!
Pelješka trpeza
Mušule na buzaru, kozice s roštilja...
Mušule na buzaru, kozice s roštilja, slasni morski pas, crni rižot, sušene ribe, gulaš od sipe, pršut, teleći rižot, janjeći gulaš, tripice, tradicionalne pelješke slastice... - sve će se to naći na meniju Pelješke trpeze.
Uz OPG Antunović i Catering Pećina, jelovnik potpisuju i mještani - vrsne kuharice i kuhari. Vrhunska vina koja se savršeno sljubljuju s Pelješkom trpezom i koja su nadaleko proslavila ovaj poluotok, predstavit će vinarije OPG Bezek, OPG Dežulović, OPG Anto Grgurević, Pelješki vrhovi PZ Janjina i Vina Edivo iz Janjine i PZ Putniković iz Putnikovića.
Pelješka trpeza
Pelješka trpeza
"Ovim eno-gastro događajem promoviramo naša autentična jela i lokalne proizvođače te želimo pokazati da tradicionalno okupljanje može postati i čin solidarnosti, jer prava vrijednost manifestacije mjeri se srcem.
I ove godine jela i vino se nude po promotivnim cijenama, a prihod je namijenjen Ligi za borbu protiv raka Korčula-Pelješac-Lastovo-Mljet i udruzi Djeca Pelješca“, istaknula je Bianka Jasprica, direktorica TZ općine Janjina.