Najave 30. lipnja 2018.

U Karlovcu isprobajte Okuse svijeta

foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
U Karlovac 5. srpnja po prvi puta stižu Okusi svijeta! Ova će se manifestacija održati u sklopu 21. Međunarodnog festivala folklora u organizaciji Folklornog ansambla "Matija Gubec".

Budući da na festival stižu folkloraši iz cijelog svijeta, ovo je idealna prilika da sa sobom ponesu i dio svoje kulture. Tako je FA "Matija Gubec" odlučio posvetiti jednu cijelu večer gastronomiji svih grupa koje dolaze.

Kod Glazbenog će paviljona 5. srpnja predstaviti kuhinju Perua, Filipina, Finske, Kenije i Indije, a chefovi karlovačkih restorana Žganjer i Kristal pripremit će i ponajbolja hrvatska jela. Ne propustite jedinstvenu priliku isprobati peruansku chicha moradu, filipinsku adobo piletinu, kenijske mandaze, finsku pannukakkuu, indijski pav bhaji te hrvatsku Guinness štrudlu.

U otkrivanju tajni svjetske gastronomije pomoći će im i hrvatska  pjevačica, voditeljica i amaterska kuharica Sanja Doležal.

 | Author: Promo foto: Promo

Ako želite isprobati tradicionalna jela neke od gostujućih zemalja, ili jednostavno uživati u domaćim specijalitetima, obavezno svratite u Glazbeni paviljon u 20 sati. Obiđite gastro kućice, gdje će se hrana prodavati po povoljnim cijenama, i uživajte u Okusima svijeta!

U slučaju da propustite Okuse svijeta, svakako dođite na svečano zatvaranje 21. Međunarodnog festivala folklora, u subotu 7. srpnja na košarkaškom igralištu Šanac, kada vas očekuje zanimljiv program. 

 | Author: Promo foto: Promo

Vrijedi podsjetiti da Karlovac u srpnju slavi veliki 439. rođendan, a slavlje će trajati puna tri tjedna. Rođendanski se program odvija pod nazivom "Karlovački susreti kultura", a vrijedi izdvojiti KA KA FE - Karlovački kazališni festival, koncerte Tram 11, Divljih Jagoda i Massima te Rođendanski bal, kada će 439. parova zaplesati bečki valcer u čast gradu.

 | Author: Promo foto: Promo

 

Istražite Karlovac, njegove prirodne ljepote, gastro ponudu te ponudu neizostavne karlovačke "pete rijeke" - piva!

 

 | Author:

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.