Najave 14. ožujka 2024.

U popularnoj Tkalči otvoren novi steakhouse The Bull

The Bull
U Zagrebu je otvoren novi steakhouse The Bull, a jedno od hit jela je french rack od crne slavonske svinje foto: Filip Popović
gastro postao gastro.24sata.hr
Zagrepčani u posljednje vrijeme ne mogu bez dobrih steakova, i zato imamo super vijest - na mjestu nekadašnje Agave, na predivnoj terasi i zelenoj oazi u Tkalčićevoj ulici otvoren je novi steakhouse The Bull

Zagrepčani u posljednje vrijeme jako vole pojesti vrhunski steak i rado posjećuju mjesta s kvalitetnom ponudom (odležanog) mesa i vrhunskim roštiljem, i zato nas sve jako veseli što je u centru metropole niknulo baš takvo mjesto. Na mjestu nekad kultne Agave, u kojem je neko vrijeme djelovao i restoran Dolce Vita, otvoren je The Bull - mjesto u kojem gosti mogu uživat baš u takvoj ponudi.

Bajkovita terasa u Tkalčićevoj 39 od sada je mjesto na kojem se može uživati u širokom spektru najfinijih mesnih delicija te je dom vrhunskim domaćim steakovima i roštilju.

The Bull | Author: Filip Popović Juneći ćevapi foto: Filip Popović

The Bull poslužuje vrhunsko meso s OPG-a

Sva mesa koja se poslužuju u The Bullu dolaze iz jednog od najpoznatijih hrvatskih OPG-a Škokić, a čija su obiteljska poljoprivredna gospodarstva prepoznata diljem Hrvatske. Ova vjernost domaćim izvorima osigurava svježinu i visoku kvalitetu sirovina, čime se ističe autentičnost ponude.

The Bull ima raznovrsnu paletu steakova, ali i sjajne ćevape

The Bull se ponosi raznovrsnom paletom steakova, od suhomesnatih komada do sočnih i aromatičnih dry age steakova. Ljubitelji mesa tako će moći uživati u impozantnim komadima odležane junetine - tamnocrvenim i smeđim steakovima, onima s kostima rebara (tomahawk), ramsteku, dry age i wet age steakovima.

The Bull | Author: Filip Popović Punjena pileća vješalica u maramici foto: Filip Popović

Na novoj The Bull menu karti mogu se pronaći i drugi grill specijaliteti domaćeg uzgoja koji će promijeniti gastro scenu. Od vrhunski poznatih ćevapa iz mesnice Škokić do gurmanskih pljeskavica, gurmanskih šiš ćevapa, uštipaka i punjenih vješalica.

Tu su i nezaobilazni specijaliteti od piletine koja je također domaća, a uključuje punjeni pileći zabatak s buđolom i dimljenom goudom, pileći ražnjić u domaćem hamburger i brojna druga jela.

The Bull | Author: Filip Popović Gurmanski uštipci na kremi od kajmaka foto: Filip Popović The Bull | Author: Filip Popović Pileći ražnjići omotani domaćim hamburgerom foto: Filip Popović

U The Bullu se posebno pazi na odležavanje i pripremu mesa

Svaka od mesnih delicija predstavlja pravu umjetnost u pripremi, pridonoseći jedinstvenom okusu i doživljaju za stolom. Majstori roštilja u The Bullu rade isključivo na grill rešetci, koja igra ključnu ulogu u postizanju savršenog okusa mesa.

Dry age meso pažljivo odležava do 62 dana, čime se postiže posebna tekstura i intenzivan okus. Priprema svakog beefsteaka obavlja se s posebnom pažnjom i preciznošću, odražavajući umjetnost roštiljanja.

The Bull promiče odgovoran pristup prehrani, gdje se umjerena konzumacija mesa do 500 grama tjedno smatra sastavnim dijelom uravnotežene prehrane. Uz visoku kvalitetu, ovo domaće meso pruža i značajne zdravstvene prednosti, obilujući željezom, vitaminom B12, cinkom i selenom.

U ovoj gastronomskoj avanturi, meso postaje i saveznik u borbi protiv pretilosti, jer unosom smanjenog broja kalorija pruža osjećaj sitosti i tako pomaže u kontroli apetita.

The Bull | Author: Filip Popović Gurmanski šiš ćevapi na pikantnoj kremi foto: Filip Popović The Bull | Author: Filip Popović Gurmanska pljeskavica foto: Filip Popović

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.