Najave 14. srpnja 2021.

U Rougemarin Parku čeka te izbor koktela s potpisom!

; Rougemarin Park u Folnegovićevoj foto: Matej Grgić
gastro postao gastro.24sata.hr
Rougemarin Park sljedećih će 40 dana biti odredište za one koji vole popiti dobar koktel

Rougemarin Park, veliko i efektno uređeno dvorište uz Rougemarin u Folnegovićevoj, jedno je od zagrebačkih hit odredište sezone. I tijekom radnog tjedna su popunjeni, rezervacija nema, pa sve funkcionira po principu: tko prvi, njegovo. Srećom, mjesta se broje u stotinama, a ne desecima, pa je sasvim moguće ostati na sigurnoj udaljenosti i uživati u hladu drveća. 

Prednost Rougemarin Parka je i njegova apsolutna prilagodljivost eventima i aktualnostima. Tako su, primjerice, jedan tjedan u lipnju posvetili ginu, a zatim su se fokusirali na europsko prvenstvo i prikladne zalogaje te pića. Sada se prebacuju na koktele, za koje su zadužili barmena Borisa Mištrafovića. 

 | Author: Matej Grgić foto: Matej Grgić

Mištrafović pripremljenu listu s osam koktela naziva "pomaknutom". "Kod izrade koktela vodio sam se klasikom koju ipak želim malo izvrnuti, ali da se ne izgubi identitet svakog koktela pa je tako jedan Hugo postao Rougemarin Garden, a Aperol, Fierro Spirtz. Kao takvi, prvi će put biti predstavljeni domaćoj publici. Neviđeno i drugačije zagarantirano je onima koji ostaju u Zagrebu i koji će u idućih 40 dana biti naši posjetitelji“, pojašnjava. 

Marin Medak je, sukladno ponudi koktela, pripremio i novi izbor jela. Uz selekciju sireva, pršuta i domaću focacciu, gosti mogu isprobati falafel u somunu, hrskavu pohanu mozzarellu, Cubano sandwich te već poznati Buhtla burger kojim se Rougemarin nerijetko predstavlja na festivalima. Na raspolaganju su i taquitosi, batat fries te tortilla chips, ali i grickalice poput paprenog kikirikija i bučinih sjemenki. 

 | Author: Matej Grgić foto: Matej Grgić

Kokteli će na repertoaru biti sve do 18. kolovoza. Rougemarin Park od ponedjeljka do četvrtka radi između 17 i 23 sata, petkom od 17 do ponoći, subotom od 12 do ponoći, a nedjeljom od 12 do 23 sata. Ponavljamo, rezervacije nema pa, ako želiš uhvatiti dobar stol, nemoj čekati da padne mrak. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.