Michelinom okrunjen chef Michel Husser 4. ožujka stiže u hotel Pullman Zagreb. U novootvorenom hotelu, smještenom u poslovnoj zoni City Island u Buzinu, održat će jednodnevnu konferenciju Putovanje kroz Michelinovu povijest dugu 88 godina.
Naime, njegov restoran Le Cerf, smješten u Marlenheimu u Francuskoj, punih 88 ima Michelinovu zvjezdicu. I po tome je jedinstven u svijetu, a u njegovoj dugoj kulinarskoj tradiciji izmijenile su se četiri generacije uspješnih chefova.
U suradnji s poznatim francuskom chefom i hrvatskom tvrtkom MPPD koja je u glavni grad dovela premium brend Pullman svjetske grupacije Accor, konferenciju organizira međunarodna organizacija Ja volim Francusku. Konferencija će okupiti hotelijere, ugostitelje, chefove, sommeliere, predstavnike medija, influencere te gurmane koji prate globalne trendove na dinamičnoj eno-gastro sceni.
Hotel Pullman Zagreb
Hotel Pullman Zagreb, restoran Tanto
Prilika za upoznavanje slavnog chefa, ali i Pullmanova restorana Tanto
Chef Michel Husser iznimno je motiviran za rad u kuhinji i napredak i u svom sedmom desetljeću života, i ne zanimaju ga kompromisi kada je u pitanju kvaliteta, inzistira na lokalnim sezonskim namirnicama, i u kuhinji ne komplicira.
Uspješan recept chefa Hussera primjenjuju i u restoranu Tanto hotela Pullman Zagreb. Mlad, talentiran i dobro uigran tim veseli se susretu i radu s popularnim francuskim chefom. Upravo će oni na konferenciji pripremati jela zbog kojih je ovaj hotelski restoran samo nekoliko mjeseci nakon otvaranja postao jedna od najomiljenijih zagrebačkih gurmanskih oaza.
Restoran Tanto (tal. "puno"), njeguje mediteranske kuhinje i već nekoliko godina sve popularniji trend dijeljenja jela. Jela se serviraju na sredini stola pa tako svatko u društvu može degustirati više specijaliteta u ugodnoj urbanoj atmosferi.
Chef Michel Husser
Kreacija chefa Michela Hussera
Kreacija chefa Michela Hussera
Prilika za nova znanja i inspiraciju
"Pullman Zagreb nudi premium sadržaje i posvećen je stvaranju vrhunskih iskustava, a ova konferencija koja nas vodi na putovanje kroz Michelinovu povijest dugu 88 godina, nije samo vrhunski poslovni event nego i dinamično društveno događanje koje će privući ljubitelje fine kuhinje.
Ovakvi eventi pridonose pozicioniranju Zagreba kao destinacije za luksuzna i ekskluzivna događanja u skladu s poslovnom politikom našeg brenda", poručuju iz hotela Pullman Zagreb.
Chef Michel Husser i Slađana Novaković
"Ovo događanje značajno pridonosi uspostavljanju dugoročne suradnje između Hrvatske i Francuske, posebno u području gastronomije, hotelijerstva i turizma. Time će se otvoriti nove mogućnosti i pokrenuti mnogi novi projekti koji će imati pozitivne efekte na obje zemlje“, rekla je Slađana Novaković, predsjednica organizacije Ja volim Francusku.
Kotizacija za sudjelovanje na konferenciji chefa Hussera iznosi 80 eura.