Najave 27. rujna 2021.

Uskoro počinje deveto izdanje Taste the Mediterranean

Chefice na 8. izdanju festivala Taste the Mediterranean u Splitu foto: Taste the Mediterranean
gastro postao gastro.24sata.hr
U Splitu će se od 6. do 9. rujna održati Taste the Mediteranean, međunarodni festival mediteranske prehrane

Festival Taste the Mediterranean jedinstvena je manifestacija posvećena mediteranskoj prehrani, gastronomiji, proizvodima i mediteranskoj kulturi življenja. Pokrenuta je nakon uvrštenja hrvatske mediteranske prehrane na UNESCO-v popis nematerijalne kulturne baštine. Taste the Mediterranean okuplja vrhunske svjetske i domaće chefove, okrunjene Michelinovim zvjezdicama, Gault&Millau tokama i ostalim prestižnim nagradama, proizvođače, vinare i druge profesionalce iz područja gastronomije, poljoprivrede, krajobraza, održivog turizma i ribarstva, te medije i ljubitelje dobre hrane.

Uz stručne radionice, predavanja i panel diskusije o relevantnim temama iz oblasti ugostiteljstva i hotelijerstva, vinske degustacije te degustacije maslinovih ulja, na programu su edukativni masterclassovi svjetski priznatih chefova namijenjeni profesionalnoj zajednici ugostitelja ali i učenicima i studentima ugostiteljskih obrazovnih ustanova. U najboljim splitskim restoranima mediteranske gala večere od šest sljedova praćene odgovarajućim vrhunskim vinima, zajedno će spravljati chef domaćin i gostujući nagrađivani chefovi.

Sudionici festivala dolaze iz Španjolske, Francuske, Italije, Grčke, Slovenije, Austrije, Japana i Hrvatske. Promocija Splita i Dalmacije kao poželjne gastronomske destinacije, te razmjena iskustava, edukacija i umrežavanje glavni su cilj festivala Taste the Mediterranean. Po prvi put za vrijeme festivala održat će se i “Noći splitskih restorana”, manifestacija  u organizaciji Taste the Mediterranean i tvrtke Tommy.

Brojni restorani uključeni u taj program Splićanima i turistima će nuditi poseban mediteranski meni od tri slijeda i vino po popularnoj cijeni te im tako omogućiti jedinstveni enogastronomski doživljaj.

Ekskluzivne gala večere održat će se u sljedećim restoranima: Dvor, Kadena, Kinoteka, Noštromo, Hotel Park, Zora bila, Zrno Soli
Vinari partneri festivala na gala večerama: Degrassi, Krauthaker, Tomić
Sudionici “Noći splitskih restorana”: Atlantida, Bajamonti, Brasserie on 7, Bokeria, Corto Maltese, Dujkin dvor, Fantažija, Konoba Fetivi, Konoba Marul, Laganini, Pandora Greenbox, Portofino, Sidi bar, Šug, Velum
Ostali restorani partneri:
Arsana Tasting House, Omiš
Radmanove mlinice, Omiš

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.