Najave 26. studenoga 2019.

Uspješne chefice počastile su nas predblagdanskim guštima

foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Kad „Dame kuhaju“, nitko ne ostaje gladan. Tvrdnja se pokazala točnom i na istoimenoj radionici u organizaciji Gault&Millau Croatia i Kotanyija, na kojoj su kuhale tri chefice impresivnih biografija – Dragica Lukin, Floriana Ružić i Biljana Milina.

Dragica Lukin, vrhunska slastičarka sa zavidnom hrvatskom i svjetskom karijerom, u slastičarskom je svijetu postigla gotovo sve što se postići može. Članica je Hrvatske kulinarske akademije i predsjednica Hrvatskog saveza slastičara. Također je počasni član osam kuharskih federacija te vlasnica slastičarnice Villa Soši u središtu Umaga. Da je ljubav utkana u svaku njezinu slasticu, uvjerili su se i gosti ove kulinarske radionice koji su uživali u domaćem kruhu, kruhu s mediteranskim biljem, ukusnim kiflicama te heljdinom kruhu.

 | Author: missGASTRO foto: missGASTRO

Floriana Ružić, chefica Gourmet Restorana San Rocco, tradicionalne istarske namirnice krumpir i ječam obogatila je bijelim tartufom i kreirala uistinu jedinstvenu gastronomsku deliciju. Svoje široko znanje stekla je učeći i radeći s poznatim kuharima Hrvatske, Slovenije i Italije gdje je pohađala brojne edukacije. Floriana zajedno s članovima obitelj Fernetich, iz domaćih i dostupnih svježih namirnica, kreira poseban doživljaj okusa i mirisa zbog kojeg San Rocco iznova potvrđuje poziciju jednog od vodećih restorana u Istri.

 | Author: Promo foto: Promo

Biljana Milina, chefica kuhinje i slastičarka Konobe Mate na Korčuli, na radionici se predstavila s mouseom od bijele čokolade i lovorike koji je oduševio sve prisutne. Ljubav prema slatkim delicijama Biljana duguje majci i baki, ali i korčulanskom nasljeđu pripreme slastica. Zahvaljujući fantastičnoj kreativnosti, odvažnosti pri korištenju aromatičnog bilja u svojim slatkim kreacijama, a prije svega velikoj ljubavi prema svom poslu, Biljana Milina zasluženo nosi Trofej chef slastičar Gault&Millau Croatia 2019.

 | Author: Promo foto: Promo

Na radionici smo utvrdili kako nikada nećemo brzo zarolati klipiće poput Dragice Lukin, balansirati okus tartufa s drugim namirnicama poput Floriane Ružić ni znati sa začinskim biljem i slasticama ni približno kao Biljana Milina. Ipak, fino smo se najeli, naučili pokoji trik i popili čašu vrhunskih Vina Zdjelarević.

Radionica „Dame kuhaju“, na kojoj se kuhalo s Debic Culinaire vrhnjima i maslacem te Kotanyi začinima, poslužila je i kao najava za treće izdanje Gault&Millau vodiča te dodjelu gastronomskog Oscara u ožujku 2020.

 | Author: Promo foto: Promo

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.