Najave 23. listopada 2020.

Uz Raise the Bar do stipendija za vrhunska gastro učilišta

foto: Raise the Bar
gastro postao gastro.24sata.hr
Prijave za stipendije projekta Raise the Bar, koji je pokrenula Coca-Cola HBC Hrvatska kako bi povećala kvalitetu radne snage u ugostiteljstvu i turizmu, su otvorene!

Projekt Raise the Bar sastoji se od tri projektna modula – akademije Raise the Bar, namijenjene konobarima, barmenima i baristima, suradnje s centrima kompetentnosti u turizmu i stipendija Raise the Bar koje su namijenjene mladim gastronomskim talentima za edukaciju na najboljim svjetskim učilištima. Prošle je godine Raise the Bar, u suradnji sa zakladom Budi Foodie, nagradio čak troje finalista sa stipendijama za edukaciju na prestižnim akademijama.

 | Author: Raise the Bar foto: Raise the Bar

Tibor Valinčić, Nikolina Putica i Marina Levak mlade su nade gastronomske scene koje su tijekom ove godine imale prigodu nadograditi svoje znanje i učiti od najvećih stručnjaka. Nikolini je njena stipendija omogućila usavršavanje kulinarskih vještina na prestižnom Le Cordon Bleu u Istanbulu, Tibor je svoje znanje o restoranskom menadžmentu brusio na Akademiji Intrecci Alla Formazione dok je Marina Levak stipendiju za slastičarstvo iskoristila u školi Ecole Nationale superieure de patissierie – Ducasse & Thuries. 

Svi se troje slažu kako im je iskustvo koje su im omogućile stipendije bilo nezaboravno i nezamjenjivo,  a Nikolina je svoje dojmove imala prigodu i ispričati na ovogodišnjem Taste the Mediterranean festivalu posvećenom mediteranskoj hrani i kulturnoj baštini. Sigurni su kako su stekli znanje, vještine i naučili nove tehnike koje će im pomoći u daljnjoj karijeri. A za nju se ne brinu – uz volju, znanje, trud i rad smatraju da mogu ostvariti svoje snove i ambicije.

 | Author: Raise the Bar foto: Raise the Bar

Dobra vijest za sve mlade gastronomske talente je da Raise the Bar takvu priliku nudi i ove godine. Prijave za stipendije otvorene su od ponedjeljka, 5. listopada te traju do 30. listopada. Novost ove godine je što je Raise the Bar osnova vlastitu fondaciju putem koje će stipendirati mlade nade. 

Kako proces prijave izgleda ove godine i tko se može prijaviti?

Raise the Bar stipendije namijenjene su kuharima, slastičarima te osoblju za posluživanje u restoranima. Kako bi se prijavili za stipendije, zainteresirani kandidati moraju biti punoljetni, imati najmanje jednogodišnje radno iskustvo u ugostiteljstvu i izrazitu želju za učenjem i usavršavanjem svojih vještina!

Po završetku prijava, tim koji se sastoji od predstavnika Odjela za ljudske potencijale, voditelja projekta Raise the Bar i vrhunskih hrvatskih chefova tijekom studenoga odabrat će dobitnika ili dobitnicu stipendije za školovanje na jednoj od najprestižnijih kulinarskih škola.

 | Author: Raise the Bar foto: Raise the Bar

Ako ste se prepoznali u opisu, spremni ste na nove izazove, i ono najvažnije, uživate u vrhunskoj gastronomiji, požurite i prijavite se preko službene stranice projekta jer vam je ostalo tek nešto manje od dva tjedna!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.