Najave 26. veljače 2018.

Vinski događaji u regiji (ŠkrletOVO, Jokić, Vinoljupci, VinArt)

foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Zagreb i okolica prepuni su vinskih događaja, pa ako želite ugrijati ove ledene dane...

Pink day samo što nismo najavili, VinArt se održava ovog vikenka, no događa se i još puno drugih vinskih veselja...

 

Možda vas zanima... Uskoro počinje treći Vinart Grand Tasting Najave

 

Vinoljupci: "Istra u Zagrebu" - vinska kušaonica (1. ožujka)

Nakon uspješne prezentacije peljeških vinara u Zagrebu početkom veljače, iz udruge Vinoljupci najavljuju novo vinsko druženje. U četvrtak, 1. ožujka, s početkom od 18 sati, Zagreb će ugostiti istarske vinare koji će, zajedno s okupljenim vinoljupcima, dobrim raspoloženjem i još boljom kapljicom pokušati otjerati zimu.

„Nakon što je naša prva ovogodišnja vinska kušaonica oborila sve rekorde posjećenosti, nadamo se nastavku u jednako dobroj atmosferi. Istarska vina i vinari omiljeni su među zagrebačkom vinskom publikom, stoga očekujemo još veći broj ljubitelja vina koji će zajedno s nama prkositi dvoznamenkastim minusima i prizivati proljeće uživajući u mirisima i okusima Istre.“ najavila je Irena Lučić, glavna organizatorica projekta, te napomenula kako se na manifestaciji očekuje sudjelovanje osam do deset vinara. Kušaonica je organizirana uz podršku udruge Vinistra.

 | Author: Promo foto: Promo


Vinske srijede u Basementu - nastavljaju se s organskim vinima JOKIĆ iz okolice Benkovca! (28. veljače)

Na pečatu je logo s galebom, grozdom, vinovom lozom i godinom osnutka vinarije - 1906., kada se lozom bavio šukundjeda Duška Jokića - Aćim. Vođen ljubavlju i strašću prema vinima, 2007. godine Duško Jokić odlazi na djedovinu, u selo Lišane Tinjske, kod Benkovca, u zaleđu Zadra i Biograda – i kreće s obnovom vinograda od nule! Idealno, netaknuto zemljište bilo je kao predodređeno za ekološki uzgoj vinove loze. Započelo se s maraštinom, slijedila je sadnja chardonnaya i pošipa. Tada je vinarstvo polako postalo – i posao. Osobna naklonost prema bijelim vinima odredila je prve butelje, a za njima slijedila su i crna vina.

Uz priču o obitelji Jokić - kušat će se sljedeća vina uz sljubljene zalogaje Basementa:

Piće dobrodošlice
Maraština 2015
Pošip 2015
Rosé 2015
Cuvée 2015


Cijena 99 kn, obavezne rezervacije na broj 098 221313 (Zvonko)!

 | Author: Promo foto: Promo

Ivanić-Grad: ŠkrletOVO 2018 (7. travnja)

Pozvani ste na manifestaciju posvećenu autohtonoj moslavačkoj sorti škrlet, koja će se održati u subotu 7. travnja 2018. godine u Ivanić-Gradu, u zgradi Pučkog otvorenog učilišta pod imenom ŠKRLETOVO PARTY! Ovaj urbani festival vina održat će se od 18 - 22 sata, a brojni sommelieri, distributeri, novinari i vinski zaljubljenici s vama će rado razmijeniti mišljenja o potencijalima škrleta te uživati u kušanju 8 uzoraka škrleta članova Udruge, iz redovne berbe 2017.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.