Nakon duže stanke, Sunčane večere, eno-gastro uspješnica koju potpisuju chef Marko Alilović, bivši chefa proslavljenih hrvatskih restorana Boškinac i Time, te vinski pisac Željko Garmaz, autora 8 knjiga o vinu te organizator Festivala traminca u Iloku, ponovo kreću u potragu za perfect matchom, odnosno savršenim sljubljivanjem (hrane i vina), i to kroz predstavljanje vinarija koje, u najvećoj mjeri, prvi put uopće gostuju u Osijeku.
Chef Marko Alilović
Željko Garmaz
U goste stiže zagorska vinarija Kota, a potom i vinarija Mihalj iz Kutjeva
Čast otvaranja nove sezone Sunčanih večera, u srijedu 1. listopada u Lulu Fusion Bistrou u Sunčanoj ulici u Osijeku, pripada Tihomiru Koti i njegovim čudesnim pjenušcima iz vinarije Kota smještene na brežuljcima Gornje Batine nedaleko Zlatara. Bit će ovo jedinstveno i prvi put uopće u Osijeku prakticirano iskustvo pairinga pjenušaca s finim jelima.
Dva tjedna kasnije, u srijedu 15. listopada, Lulu će ugostiti vinariju Mihalj iz Kutjeva, a već sada možemo najaviti neka senzacionalna vina iz njihova podruma koja praktički nikada nisu predstavljena javnosti.
Prva Sunčana večera nakon pauze održat će se u sijredu 1. listopada
Visoki i slasni standardi
Sunčana večera, i izborom vina i fanatičnim kuhanjem Marka Alilovića, u Osijeku je podigla letvicu standarda kuhanja, ali je i istinskim ljubiteljima neobičnih senzacija pokazala da Osijek nije više u zapećku hrvatske restoranske scene.
Kroz Sunčane večere dosad su prodefilirale 22 vinarije (Kalazić, Kosovec, Kunjašić, Korta Katarina, Antunović, Baraka, Brid, Divina, Štampar, Ipša, Matošević, Piquentum, Iločki podrumi, Saints Hills, Milas, Milan Budinski, Sauska, KAST, Matalj, Siber, Brkić i Tilia). Gostovanjem Kote i Mihalja niz se nastavlja, a jedva čekamo doznati tko će sljedeći gostovati.