Najave 30. siječnja 2019.

Whisky Fair Zagreb slavi 5. rođendan uz brojne novitete

foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Zagrebački Whisky Fair će 8. i 9. veljače 2019. u Plaza Event Centru u Zagrebu proslaviti svoj 5. rođendan uz više od 150 vrsta whiskyja, radionice i masterclass radionice i posebnu ponudu u VIP Trezoru. U ponudi će se naći i 10-ak noviteta koji se do sada nisu mogli kupiti u Hrvatskoj, kao i neke limitirane serije koje će se moći nabaviti isključivo na sajmu.

Svi oni koji vole whisky već petu godinu zaredom čekaju početak veljače da bi imali priliku uživati u vrhunskim whiskyjima u dobrom društvu na zagrebačkom Whisky Fairu. Najveći hrvatski whisky sajam u Plaza Event Centru će 8. i 9. veljače zajedno s oko 3000 posjetitelja proslaviti svoj peti rođendan. Vodeći proizvođači i uvoznici ponudit će više od 150 vrsta whiskyja, a o njemu će najbrži zainteresirani moći više naučiti i na radionicama i masterclass radionicama. Za željne nezaboravnog iskustva vrata će otvoriti najbolje čuvana tajna sajma, VIP Trezor, a u goste stiže i gin. Posjetitelji ove godine mogu očekivati 10-ak whiskyja koji se ne mogu nabaviti u Hrvatskoj te neke limitirane serije čije primjerke će moći kupiti isključivo na sajmu.

viski | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Koncept sajma svakom posjetitelju omogućava da osmisli svoj „program“ – može se odlučiti cijelo vrijeme provesti u glavnoj dvorani Kornati i obići baš sve izložbene prostore proizvođača i uvoznika whiskyja te redom isprobavati fantastične whiskyje i sudjelovati u raznim zabavnim aktivnostima i aktivacijama. U ponudi će biti brojni škotski, irski, kanadski, američki i japanski whiskyji, a mogu se očekivati i neka iznenađenja. Na Whisky šanku posjetitelje će dočekati neki ekskluzivni whiskyji koje nije moguće nabaviti u Hrvatskoj, a svi whiskyji bit će u ponudi po posebnim sajamskim cijenama, a većina će se moći kupiti i na boce. Neki posebno poželjni brendovi naći će se i na Whisky aukciji otvorenih boca u subotu od 22:00 sata, što je za ljubitelje idealna prilika da se nadmeću za whisky koji već dugo žele imati u svojoj kolekciji. U glavnoj dvorani moći će se pronaći i Gin corner u kojem će se vrhunski ginovi posluživati u raznim kombinacijama s tonikom.

Žednima novih znanja na su raspolaganju edukativne radionice i masterclass radionice na kojima se može naučiti o više o zavodljivom svijetu whiskyja, kako uživati u whiskyju i razlikovati razne varijante te isprobati neke posebne boce. U ponudi će se ponovo naći najpopularnija sajamska radionica Uvod u škotski whisky, koja je redovno rasprodana već u pretprodaji. „Obavezno štivo“ za ljubitelje škotskih whiskyja (i one koji će to nakon radionice sigurno postati) nudi priču o tome kako nastaje whisky, o razlici između single maltova i blendova te ono najvažnije – kako uživati u whiskyju. Masterclass radionica Veličina (ni)je bitna – Whisky forenzičari 2 bavit će se dozrijevanjem whiskyja u malim bačvama, kontroverznom temom u whisky svijetu u kojem postoji vjerovanje da whisky u malim bačvama brže dozrijeva. Pedantnim forenzičkim pristupom voditelj radionice Dario Grabarić i sudionici probat će saznati istinu testirajući 3 standardna i 3 specijalna izdanja koja su dozrijevala u malim bačvama. Broj ulaznica za radionice je ograničen i brzo nestaju pa ih najbolje je nabaviti u pretprodaji online. U cijenu ulaznice za radionicu uključena je i ulaznica za sajam.

viski470.jpg | Author:

U skrivenom kutu sajma svoje tajne čuvat će VIP Trezor. Ulaz u trezor ulaz je svijet ekskluzivnih, rijetkih whiskyja i whiskyja iz limitiranih serija u kojima će vlasnici VIP ulaznica moći uživati uz stručno vodstvo whisky stručnjaka te uz fine zalogaje koji dodatno naglašavaju okuse pića. Ove godine oni koji „otključaju“ Trezor kušat će The GlenDronach 22yo, Lagavulin 12yo, Arran 21st Anniversary Bottling Note, Laphroaig 18yo i Cooper's Choice 44yo 1972-2017 Family Silver. VIP TREZOR ima i poseban privatni ulaz / izlaz, ali i direktan ulaz u sajamski prostor za one koji ga žele obići. Broj ulaznica za VIP Trezor tijekom oba dana sajma je ograničen, a zbog malog broja mjesta najbolje je što prije osigurati ulaznicu u pretprodaji.

Brojke o posjećenosti sajma najbolje potvrđuju da whisky u Hrvatskoj stječe sve veću popularnost jer se broj posjetitelja od osnutka 2015. pa do 2018. utrostručio, a organizator očekuje da petogodišnjica sajma bude najposjećenija do sada. Ulaznice su dostupne online, a ove godine prvi puta uz Glencairn čašu za kušanje uključuju i najmanje tri gratis pića iz odabranog asortimana sajamske ponude za sve posjetitelje. Do 31. siječnja ulaznice su dostupne po Early Bird cijenama, a svi koji ih ne nabave unaprijed moći će ih kupiti i na ulazu na sajam. Sajam će oba dana biti otvoren od 15:00 do 23:00.

 

Više informacija o Whisky Fairu može se pronaći na ovom linku.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.