Najave 24. rujna 2025.

Zadar u Zagrebu: Vrhunska spiza i vina na istom stolu

Zadar region prezentacija
Zadar o zadarsko zaleđe obiluju divnim proizvodima od hrane do vina, ali i atrkacijama koje valja obići
foto: Press
Zadar i njegovo zaleđe obiluju malim proizvođačima hrane, svi su se predstavili u Zagrebu, u hotelu Hilton Garden Inn

Zadarska županija jutros je u zagrebačkom hotelu Hilton Garden Inn pokazala kako izgleda kad se spoje poslovni turizam i – ono što nas najviše zanima – vrhunska hrana i piće.

Na ekskluzivnom eventu okupili su se chefovi, vinari, OPG-ovci i brojni uzvanici iz turističkog sektora, a sve je bilo u znaku eno-gastronomije. Zadarski chefovi Tomislav Karamarko i Bruno Kalmeta pobrinuli su se da gosti osjete prave okuse Dalmacije, dok je sommelier Ivan Stiblik birao vina koja su pratila svaki zalogaj.

Zadar region prezentacija | Author: Press Iva Bencun, direktorica TZ Zadra foto: Press Zadar region prezentacija | Author: Press Hrvoje Anić, direktor TZ Zadraske županije foto: Press

Publika je kušala sve – od autohtonih delicija do modernih interpretacija jela, a naglasak je bio na kvaliteti lokalnih namirnica i bogatstvu koje zadarski kraj nudi.

Župan Josip Bilaver naglasio je kako Zadar želi postati destinacija za cjelogodišnji turizam:
"Naša vizija je Zadarsku županiju odgovornim i smislenim upravljanjem turizmom učiniti globalno prepoznatljivom eno-gastro i MICE destinacijom."

Zadar region prezentacija | Author: Press Sjajan prezentacija Paga kroz Paški sr i proizvode benediktinskog samostana foto: Press Zadar region prezentacija | Author: Press Održan je odličan vinski masterclass koji je vodio sommelier Ivan Stiblik foto: Press Zadar region prezentacija | Author: Press rhunski prozvodi Solane NIn foto: Press

Direktor TZ-a Hrvoje Anić dodao je kako je ovo tek nastavak onoga što rade već godinama – promocije regije kroz gastronomiju i vrhunske proizvode malih proizvođača.

Posebno je istaknuto kako županija ima sve preduvjete za razvoj zdravstvenog, sportskog i kongresnog turizma, a uz nove luksuzne hotele poput Hyatta u Zadru, Hiltona u Preku i Moluma u Sv. Filipu i Jakovu, regija sve snažnije konkurira i na međunarodnom tržištu.

Poruka s predstavljanja jasna je: Zadarska županija nije samo ljetna destinacija – to je mjesto gdje se može uživati u hrani, vinu i iskustvima tijekom cijele godine.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.