Zadarska županija jutros je u zagrebačkom hotelu Hilton Garden Inn pokazala kako izgleda kad se spoje poslovni turizam i – ono što nas najviše zanima – vrhunska hrana i piće.
Na ekskluzivnom eventu okupili su se chefovi, vinari, OPG-ovci i brojni uzvanici iz turističkog sektora, a sve je bilo u znaku eno-gastronomije. Zadarski chefovi Tomislav Karamarko i Bruno Kalmeta pobrinuli su se da gosti osjete prave okuse Dalmacije, dok je sommelier Ivan Stiblik birao vina koja su pratila svaki zalogaj.
 Iva Bencun, direktorica TZ Zadra
            Iva Bencun, direktorica TZ Zadra
        
 Hrvoje Anić, direktor TZ Zadraske županije
            Hrvoje Anić, direktor TZ Zadraske županije
        
Publika je kušala sve – od autohtonih delicija do modernih interpretacija jela, a naglasak je bio na kvaliteti lokalnih namirnica i bogatstvu koje zadarski kraj nudi.
Župan Josip Bilaver naglasio je kako Zadar želi postati destinacija za cjelogodišnji turizam:
"Naša vizija je Zadarsku županiju odgovornim i smislenim upravljanjem turizmom učiniti globalno prepoznatljivom eno-gastro i MICE destinacijom."
 Sjajan prezentacija Paga kroz Paški sr i proizvode benediktinskog samostana
            Sjajan prezentacija Paga kroz Paški sr i proizvode benediktinskog samostana
        
 Održan je odličan vinski masterclass koji je  vodio sommelier Ivan Stiblik
            Održan je odličan vinski masterclass koji je  vodio sommelier Ivan Stiblik
        
 rhunski prozvodi Solane NIn
            rhunski prozvodi Solane NIn
        
Direktor TZ-a Hrvoje Anić dodao je kako je ovo tek nastavak onoga što rade već godinama – promocije regije kroz gastronomiju i vrhunske proizvode malih proizvođača.
Posebno je istaknuto kako županija ima sve preduvjete za razvoj zdravstvenog, sportskog i kongresnog turizma, a uz nove luksuzne hotele poput Hyatta u Zadru, Hiltona u Preku i Moluma u Sv. Filipu i Jakovu, regija sve snažnije konkurira i na međunarodnom tržištu.
Poruka s predstavljanja jasna je: Zadarska županija nije samo ljetna destinacija – to je mjesto gdje se može uživati u hrani, vinu i iskustvima tijekom cijele godine.
 
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
        
    