Zadarska županija jutros je u zagrebačkom hotelu Hilton Garden Inn pokazala kako izgleda kad se spoje poslovni turizam i – ono što nas najviše zanima – vrhunska hrana i piće.
Na ekskluzivnom eventu okupili su se chefovi, vinari, OPG-ovci i brojni uzvanici iz turističkog sektora, a sve je bilo u znaku eno-gastronomije. Zadarski chefovi Tomislav Karamarko i Bruno Kalmeta pobrinuli su se da gosti osjete prave okuse Dalmacije, dok je sommelier Ivan Stiblik birao vina koja su pratila svaki zalogaj.
Iva Bencun, direktorica TZ Zadra
Hrvoje Anić, direktor TZ Zadraske županije
Publika je kušala sve – od autohtonih delicija do modernih interpretacija jela, a naglasak je bio na kvaliteti lokalnih namirnica i bogatstvu koje zadarski kraj nudi.
Župan Josip Bilaver naglasio je kako Zadar želi postati destinacija za cjelogodišnji turizam:
"Naša vizija je Zadarsku županiju odgovornim i smislenim upravljanjem turizmom učiniti globalno prepoznatljivom eno-gastro i MICE destinacijom."
Sjajan prezentacija Paga kroz Paški sr i proizvode benediktinskog samostana
Održan je odličan vinski masterclass koji je vodio sommelier Ivan Stiblik
rhunski prozvodi Solane NIn
Direktor TZ-a Hrvoje Anić dodao je kako je ovo tek nastavak onoga što rade već godinama – promocije regije kroz gastronomiju i vrhunske proizvode malih proizvođača.
Posebno je istaknuto kako županija ima sve preduvjete za razvoj zdravstvenog, sportskog i kongresnog turizma, a uz nove luksuzne hotele poput Hyatta u Zadru, Hiltona u Preku i Moluma u Sv. Filipu i Jakovu, regija sve snažnije konkurira i na međunarodnom tržištu.
Poruka s predstavljanja jasna je: Zadarska županija nije samo ljetna destinacija – to je mjesto gdje se može uživati u hrani, vinu i iskustvima tijekom cijele godine.