Najave 17. svibnja 2023.

Zadarski A'mare nudi brunch s daškom Mediterana

Restoran A'mare
Restoran A'mare foto: Fabio Šimićev/hotel A’mare
gastro postao gastro.24sata.hr
Kuhinju u restoranu A'mare, smještenom u sklopu istoimenog hotela, vodi mladi chef Ivan Tartaro koji mediteransku tradicijsku kuhinju doživljava i predstavlja na moderan način

Nova gastro priča, lokalna, ali sa svjetskim potpisom predstavljena je u zadarskom hotelu A'mare. Istoimeni restoran, koji se nalazi u sklopu hotela, od kraja svibnja svakodnevno će imati brunch ponudu.

Chef Ivan Tartaro osmislio je koncept brunch menija koji se poslužuje u vrijeme ranog ručka, odnosno kasne marende, a u ponudi su jela koja se uklapaju u priču pod nazivom Naša Spiza. Ovaj brunch razlikuje se od drugih po tome što se bazira na potpuno drugačijoj obradi jela koja inače nisu često viđena na menijima.

 | Author: Fabio Šimićev/hotel A’mare Chef Ivan Tartaro foto: Fabio Šimićev/hotel A’mare

 | Author: Fabio Šimićev/hotel A’mare Restoran A'mare - brunch meni foto: Fabio Šimićev/hotel A’mare

Od programa sourdough kruha, domaćih peciva i zimnice, termičke obrade pod pekom i na otvorenoj vatri..., može se reći da je brunch meni restorana A'mare odličan uvid u njihov trenutni a la carte meni u kojem sa strahopoštovanjem prema namirnici pokazuju ljubav prema hrani.

Jela mijenjaju bazirano na sezoni i pristupačnosti određene namirnice na tržnici, promoviraju lokalno, iskreno i inovativno. Od fermentiranih do od ležernih proizvoda, meni stavlja naglasak na ključnu rečenicu "Od polja do stola".

 | Author: Fabio Šimićev/hotel A’mare Sourdough kruh foto: Fabio Šimićev/hotel A’mare  | Author: Fabio Šimićev/hotel A’mare Hummus foto: Fabio Šimićev/hotel A’mare

Mladi chef Ivan Tartaro rođen je u Queensu u Americi, a nakon završene srednje škole pokrenuo je svoju karijeru u gastronomiji. Radio je po malim restoranima na Manhattanu. S vremenom shvaća da je gastronomija njegov poziv. Kulinarstvo i hrana su postali su njegov univerzalni jezik kojim je gostima mogao izraziti svoju kreativnu strast i ljubav prema namirnici.

Pohađao je French Culinary Institute, školu koja je povezana s Culinary Institute of America. Praksu je pak odradio po restoranima s Michelinovim zvjezdicama, po tapas barovima i hotelima.

 | Author: Fabio Šimićev/hotel A’mare Restoran A'mare foto: Fabio Šimićev/hotel A’mare  | Author: Fabio Šimićev/hotel A’mare Shakshouka foto: Fabio Šimićev/hotel A’mare

"Nakon 23 godine u Americi odlučio sam se vratiti doma. U potpunosti se posvetiti svojim korijenima, iako sam proveo cijeli život oko naše hrane i spize, nisam mogao mirno spavati dok ne otkrijem što je u biti hrvatska kuhinja!

Nakon tri godine provedene u Zagrebu, pozvalo me more gdje je sve započelo. Ta strast i ljubav koju sam doživio kao dječak tijekom godišnjeg odmora i ljetovanja. U kuhinji restorana A'mare baza su mi Dalmacija i Mediteran (od Maroka do Turske)", govori chef Ivan Tartaro, koji zahvaljujući tome što je proveo većinu svog života u Americi, na namirnice i hranu ima drugačiji pogled.

 | Author: Fabio Šimićev/hotel A’mare Restoran A'mare foto: Fabio Šimićev/hotel A’mare

 | Author: Fabio Šimićev/hotel A’mare Restoran A'mare foto: Fabio Šimićev/hotel A’mare

"Tradicija je repeticija - ono što otkrijem i prezentiram na tanjur ne treba nužno biti uklesano u kamen, ali nastojim našu hranu uzdići tamo gdje bi trebala biti. Jednostavno ja najbolje, jednostavno je iskreno.

Ponekad treba ići par koraka unazad da vidimo što nam je zaista ispred nosa. E to je moj posao, zato sam došao doma. Sve dublje i dublje ulazim u tu priču, identificiranje sebe, naše regije, naše tradicije, ali na svoj način!", nastavlja mladi chef Tartaro.

 | Author: Fabio Šimićev/hotel A’mare Restoran A'mare foto: Fabio Šimićev/hotel A’mare  | Author: Fabio Šimićev/hotel A’mare Restoran A'mare foto: Fabio Šimićev/hotel A’mare  | Author: Fabio Šimićev/hotel A’mare Restoran A'mare foto: Fabio Šimićev/hotel A’mare

Multifunkcionalni prostor A'mare bara, loungea i restorana proteže se na 350 m2. Samo ulaz odaje dojam da se radi o mjestu koje je otvoreno prema svima. Njegova izvedba jednako je privlačna i za danjeg svijetla kao i noću. Spoj industrijskog d

 | Author: Fabio Šimićev/hotel A’mare Odlična ponuda koktela foto: Fabio Šimićev/hotel A’mare  | Author: Fabio Šimićev/hotel A’mare Odlična ponuda koktela foto: Fabio Šimićev/hotel A’mare

Pomalo skriven, smješten u Ulici bana Josipa Jelačića 4a, A'mare poziva sve Zadrane te goste ovog grada na novo gastro putovanje. Jednom kad uđemo u sam prostor, našu će pažnju privući 8-metarski bar, čiji je gornji dio napravljen od microtopping materijala poput betona, koji zajedno s restoranom osvjetljava čak 118 lampica te 24 velika bijela lustera. Drvene police, kao i kombinacije željeza te ostalih materijala ovaj prostor čine izvrsnom cjelinom.

 | Author: Fabio Šimićev/hotel A’mare Restoran A'mare - odlično uređen interijer foto: Fabio Šimićev/hotel A’mare  | Author: Fabio Šimićev/hotel A’mare Restoran A'mare - odlično uređen interijer foto: Fabio Šimićev/hotel A’mare  | Author: Fabio Šimićev/hotel A’mare Restoran A'mare - odlično uređen interijer foto: Fabio Šimićev/hotel A’mare  | Author: Fabio Šimićev/hotel A’mare Restoran A'mare foto: Fabio Šimićev/hotel A’mare

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.