Najave 14. veljače 2018.

Zagreb Coffee Break: Međunarodni festival kave

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Na prvom izdanju dvodnevnog festivala kave – Zagreb Coffee Breaku, očekuju vas brojna zanimljiva događanja!

Ovaj je festival jedinstvena prilika da obilježimo našu odanost zrnima kave koja nas svakodnevno iznova čine sretnima.

Na festivalu će se predstaviti brojni proizvođači i distributeri kave te opreme za kavu iz Hrvatske i regije. Zemlja gost festivala je Indonezija. 

kava | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

PROGRAM (uz naslove je naznačeno odvija li se program na hrvatskom (CRO) ili engleskom (ENG) jeziku)

 

Subota 17.2.

10:00 - 10:45

Indonesian Coffee – ENG

Trade Attache of the Indonesian Embassy in Brussels Mrs. Olvy Andrianita

 

11:30 - 12:15

Voda u kavi (98%) – CRO

Nenad Marić (BWT)

12:30 - 13:15

From the Ottoman Empire to the World, the voyage of coffee – ENG

Osman Serim

 

14:00 - 14:45

Kušanje kave: Najbolje kave svijeta – Ninety Plus & STOW Coffee Roasters – CRO

Vodi: Peter Ševič (STOW Coffee)

Na ovom kušanju kave imat ćete jedinstvenu priliku kušati ekstremno limitirane i rijetke kave s ocjenama 90+.
Broj sudionika je ograničen. Posebne karte za sudjelovanje mogu se kupiti samo na Entrio.hr po cijeni od 100 kuna.

 

16:00 - 16:45

Food Safety in Indonesia – ENG

Agriculture Attache of the Indonesian Embassy in Brussels Mrs. Wahida Maghraby

 

17:00 - 17:45

Radionica STOW Coffee Roasters: Kako napraviti dobru filter kavu – CRO

Vodi: Peter Ševič (STOW Coffee)

Chemex: Ninety Plus – Panama, Lotus Gesha – eksperimentalna vruća fermentacija
Na ovoj radionici učit ćemo vas kako napraviti Chemex
Broj sudionika je ograničen. Posebne karte za sudjelovanje mogu se kupiti samo na Entrio.hr po cijeni od 50 kuna.

kava | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Nedjelja 18.2.

10:00 - 10:45

Kušanje kave: STOW Coffee Roasters – CRO

Vodi: Peter Ševič (STOW Coffee)

Na kušanju kave imat ćete priliku probati kave iz Kenije, Etiopije, Jemena, Paname, Gvatemale i Brazila.

 

11:00 - 11:45

Colombian coffee and the landscape of taste – ENG

Alexander Nino Ruiz (Črno zrno)

 

12:00 - 12:45

Sharing of knowledge and information about Indonesian coffee – ENG

Mrs. Sara Datuk (Javanusa Sprl)

 

16:00 - 16:45

Radionica STOW Coffee Roasters: Kiseline u kavi – CRO

Vodi: Peter Ševič (STOW Coffee)

Kušanje kava trening STOW Coffee Akademija
Na ovoj radionici učit ćemo vas kako važnu ulogu imaju kiseline u kavi.


Broj sudionika je ograničen. Posebne karte za sudjelovanje mogu se kupiti samo na Entrio.hr po cijeni od 50 kuna.

 

Uglavniom, ako ste zaljubljenik u ovaj crni napitak, vidimo se u Mimari 17. i 18. veljače! Sve detalje potražite na ovom linku.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.