Najave 19. srpnja 2018.

Zagreb i Sinj zovu na pivske craft festivale!

foto: Facebook
gastro postao gastro.24sata.hr
Četvrti Opatovina Beer Fest koji će se održati ovog vikenda (petak i subota, 20. i 21. srpanj) na Trgu Petrice Kerempuha i duž ulice Opatovina u Zagrebu.

Opatovina Beer Fest

Ovaj festival koji je sa svojim dosadašnjim izdanjima i izazvanim ogromnim interesom Zagrepčana na mnogo načina sudjelovao u pokretanju trenda širenja Craft pivskog pokreta u Hrvatskoj, i ove će se godine tako definitivno potvrditi kao tradicionalna manifestacija i jedinstveni dio turističke ponude Grada Zagreba.

Sama Opatovina u međuvremenu već je postala središnje okupljalište ljubitelja piva u Hrvatskoj, ali i turistička atrakcija - 'pivska ulica', odnosno 'Beer Street' kakvom se diče npr. Dublin, London, München, Prag i druge europske i svjetske metropole.

 | Author: Facebook foto: Facebook

I ovoga će puta na Trgu Petrice Kerempuha kao i duž cijele ulice Opatovina svoje vrhunske pivske uratke predstaviti domaći craft pivari kao što su Zmajska pivovara, Varionica, Nova Runda, Zeppelin craft brewery, Garden Brewery, Pulfer, Križevačka pivovara, Medvedgrad, Crafter's, međimurski proizvođač craft cidera Buzdovan, a iz Dalmacije nam stižu šibenski Mihovil, dubrovački DBC

Također, očekuju se brojna piva doista ekskluzivnih pivovara iz inozemstva – Pohjala (Estonija), Dugges i Brekeriet (Švedska), Lobik, Ressel, Reservoir dogs, Barut i Omnivar (Slovenija) te niz vrhunskih britanskih pivovara kao što su: The Kernel, Partizan, Tiny rebel, Fourpure, Vibrant forest, Moor Beers (koji je nositelj prestižne britanske nagrade najboljeg pivara za 2017. godinu)…

Kako bi doživljaj bio potpun, i ove se godine za posjetitelje pripremaju i slasni pivski zalogaji, kao i live svirke i DJ nastupi.

S.A.R.S.  | Author: Facebook foto: Facebook (Sinjski amaterski rock susret) Music and beer festival

Istoga vikenda i sinj će ugostiti ljude koji rade i piju vrhunska zanatska piva. S.A.R.S. (Sinjski amaterski rock susret) je festival alternativne kulture koji udruga S.K.U.P. (Sinjski kulturni urbani pokret) u Sinju organizira svake godine krajem srpnja, traje već šesnaestu godinu zaredom, a ove godine se održava od 20. do 22. srpnja u bivšoj vojarni Ivaniša Nelipića / Tadije Anušića.

Nakon 15 godina, novo izdanje S.A.R.S. festivala donosi promjene u suradnji s Craft Beer To Go. Tako će S.A.R.S. Music and beer festival okupiti 20 domaćih craft pivovara na jednome mjestu što bi građanima Grada Sinja, ali i turistima omogućilo dostupnost najrazličitijih craft piva na jednome mjestu. Riječ je o pivovarama koje vlastite pive rade po originalnim recepturama, sve u svrhu dodatne promocije craft pive u Republici Hrvatskoj.

 | Author: Facebook foto: Facebook

Uz brojna piva, uživajte i u koncertima Ramba Amadeusa, Nipplepeople, Brkova, Šanka i brojnih drugih izvođača.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.