Zagrebački Nico's bistro i bar, omiljeno okupljalište ljubitelja fine hrane i pića, odnedavno blista u novom ruhu! Nakon kratke stanke, uzrokovane preuređenjem šetnice Ban centra na Europskom trgu, ponovno su otvorili svoja vrata.
Nico's ima novouređeni interijer
Interijer koji obuhvaća 200 m2 potpuno je, naime, preuređen: čiste linije i boje u jednostavnom spektru s finim materijalima od kojih se izdvajaju dizajnerske tapete, stolice i stolovi odlika su novog starog prostora. Prozračan i prepoznatljivog stila, Nico's je pun detalja poput velikih narančastih lampi ili pak velikog staklenog zida s ogledalima.
U prostoru prevladavaju zelena, zlatna i mint boja koje već na ulazu u lokal osvajaju gosta, a tu je i velika prekrasna tapeta Loro Piana. Novim konceptom u bistrou su dobivene dvije zasebne sale koje sliče stilom uređenja, ali su opet različite. Na taj način gostima je dan izbor. Sve tri terase ovog bistroa su u potpunosti preuređene i od sada se može uživati u pravoj maloj zelenoj oazi u centru grada.
Nico's ima novi meni s potpisom chefa Tibora Klobučara
Ono najzanimljivije je svakako novi meni mladog šefa kuhinje Tibora Klobučara, koji se educirao u Istanbulu na poznatoj kuharskoj školi Cordon Bleu, a sada je imao potpunu slobodu u kreiranju jela koja će ove jeseni i zime zasigurno postati hit. Ideja ponude je bistro varijanta klasika i tradicionalnih jela sa sezonskim namirnicama.
Dodatno, ponudu je proširena dnevnim jelima za koja chef Klobučar inspiraciju pronalazi na obližnjoj tržnici Dolac. Veliku pažnju polaže na kvalitetu namirnica i njihovu obradu kako bi sačuvali sve bitne okuse te je u stalnoj komunikaciji s dobavljačima kako bi na vrijeme uspjeli dobiti upravo one namirnice koje žele prezentirati u aktualnoj sezoni.
Neka od najzanimljivijih novih jela su svakako usoljena bijela riba s ukiseljenom ljutikom, kremom od sira, gelom od limuna i uljem od peršina, pohani goveđi rep s kremom od čičoke, prženim patlidžanom i chutneyjem od šljive, a posjetitelje će oduševiti i drugi slasni noviteti.
Marko Rundek u Nico's je unio svoje sommeliersko znanje i iskustvo
U novom Nico'su velika je pažnju posvećena ponudi vina i ostalih pića. Na njihovoj se vinskoj listi nalazi stotinjak etiketa pomno biranih vina, raznih sorata i iz svih bitnijih svjetskih vinskih regija koju je napravio glavni sommelier Marko Rundek.
Ono što je svakako zanimljivo je i specialty kava te autorski kokteli. U nadolazećim tjednima radit će razne tematske evente s koktelima koje će pripremati voditelj bara Matija Ivanišević sa svojim timom.