Najave 20. studenoga 2017.

Zagrebački Vinocom 2017. - Festival godine!

Vino degustacija
Žarko Bašić/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
12 Zagreb Vinocom 2017, međunarodni festival vina i kulinarstva, ove će se godine održati 24 i 25 studenoga u hotelu Esplanade, predstavljeno je na današnjoj presici...

Dvanaesti zagrebački međunarodni festival vina i kulinarstva održat će se: 24 i 25. studenoga 2016 godine, u zagrebačkom hotelu Esplanade. Zemlja partner je Rusija, a poseban je naglasak stavljen na laureate s netom održanog vinskog festivala u Bergamu, s kojeg su se medaljama ovjenčane vratile vinarije Badel 1862, Krauthaker, Laguna i Feravino.

Počinje deveti VINOcom | Author: Goran Jakuš Goran Jakuš

Svi ljubitelji dobre kapljice moći će ta dva dana pohoditi hotel Esplanade u Zagrebu i pokušati pronaći svoj omiljeni spoj vina i ukusnih zalogaja kojih na Vinoccomu svake godine ima u izobilju. Festival će za posjetitelje biti otvoren od 11 do 18 sati, a za dnevnu ulaznicu morate izdvojiti 200 kuna, te, ako želite, platiti kauciju za degustacijsku čašu od 50 kuna koja se vraća povratom čaše i računa za istu.

Za cijenu ulaznice možete neograničeno uživati u vinima brojnih hrvatskih i stranih vinara i kušati najbolje pršute, sireve, ulja te brojne druge delicije, a kao i svake godine moći ćete se prijaviti za razne edukacije i radionice. Zato, ako ste raspoloženi za avanturu pronalaska vašeg novog omiljenog vina zaputite se u hotel Esplanade na druženje s poznatim vinarima i dobro raspoloženim društvom.

Ovdje je popis samo nekih radionica, detalje potražite na stranici vinocom.hr

Esplanade | Author: Promo Promo

24. studeni 2017

CASINO CLUB

11:30 – 14:00 h
VITEŠKI TURNIR: IZBOR HRVATSKOGA VITEŠKOGA VINA

14:00 – 16:00 h
Moderator: sommelier Mario Meštrović, glavni enolog: Marijan Knežević
Tema: Randez-vous s Frankovkom
Opis: Popis vina na radionici :
1. frankovka Dika rose 2016.
2.frankovka Mlada 2017.
3.frankovka Dika 2016 ili 2015
4.frankovka Miraz 2015
5.cuvee Miraz 2015
6. barrique frankovka 2006.
6. ledeno vino Frankovka 2015.
Kontakt i rezervacije: rh.cavoliso@cimis.ettenej
Ulaz na pozivnicu

16:00 – 17:00 h
Moderatori: Željko Suhadolnik, Vito Andrić, Ivo Kozarčanin
Tema: Dodjela priznanja najboljim vinima četvrte sezone ocjenjivanja Kluba Vinske zvijezde
Ulaz na pozivnicu

17:00 – 18:00 h
Moderatori: Ivan Enjingi, Ivo Kozarčanin
Tema: Enjingi, crni Enjingi
Opis: Crni aduti vinskoga kralja
Četiri asa su frankovka, cabernet sauvignon, crni pinot i zweigelt. Crno Venje je džoker.
Ulaz na pozivnicu

 

24. studeni 2017

CLUB BOARD ROOM

11:00 -12:30 h (trajanje 1:30)
Moderator: Daniel Čečavac (WSET 3), Wine Club Croatia
Tema: 30 YEARS of CHÂTEAU GRUAUD LAROSE 1979 – 2009
Opis: 30 godina Château Gruaud Larose-a (Second Grand Cru Classé) kroz 6 legendarnih berbi 1979, 1982, 1989, 1990, 2000, 2009. Srce Médoc-a, St.Julien apelacija te Bordeaux u najboljem izdanju.
Cijena ulaznice: 1.125,00 kn
max 12 osoba
POPUNJENO: 09/12
Kontakt i rezervacije: : Daniel Čečavac, +385 91 577 0053, moc.aitaorcbulceniw@ofni
* Organizator radionice zadržava pravo otkazivanja iste ukoliko se ne prijavi adekvatan broj ljudi.
* Organizator radionice zadržava pravo izmjene berbi te ukoliko neka ne zadovolji prisustvo masterclassu, ista će se zamijeniti sa sličnom najboljom berbom

12:45 – 14:00 h (trajanje 1:15)
Moderator: Mario Tomeković
Tema: Engleski pjenušci, nova Champagne?
Opis: Uzbudljive novosti za vinski svijet s Britanskoga otoka. Klimatske promjene zajedno s vizionarskom upornošću pionira proizvodnje Engleskog pjenušca pokazuju dojmljive rezultate. Slagalica uspješnog terroira se upotpunjuje i postaje iznimno prepoznatljiva. Tlo je odavno pogodno. Klima iz sezonu u sezonu pruža sve bolje uvjete za odlične berbe. Nastanjivanje velikih šampanjskih sorti u vinograde te uz sve bogatije iskustvo podrumarstva tradicionalne metode proizvodnje pjenušaca obećavaju perspektivnu i uzbudljivu budućnost. Je li na pomolu nova “Pariška presuda”?
Imati ćete priliku kušati reprezentativne uzorke pjenušaca iz Južno-engleskih okruga Dorset, Hampshire, Sussex i Kent. Usporedno s uzorkom jedne od ponajboljih Champagne kuća Charles-Heidsieck. Također, da vidimo kako stoji naša regija, naći će se ovdje uzorak ponajboljih hrvatskih i slovenskih pjenušaca.
Mario Tomeković, sommelier iz Londona moderirati će ovu radionicu sa znanjem i iskustvom od posebnog interesa za Engleske pjenušce. Uz poznanstvo sa znamenitim Stevenom Spurrierom, ujedno i vinarom čije Bride Valley Vineyards pjenušce će predstaviti ovom prigodom. Biti će to iznimna prilika na jednom mjestu usporedno kušati ovakvu selekciju Engleskih pjenušaca.
Ulaz: 300,00 kn
max 12 osoba
POPUNJENO: 12/12
Kontakt i rezervacije: moc.liamg@civokemot.oiram

14:15 – 15:45 h (trajanje 1:30)
Moderator: Ante Bačić i DROPi PROMOCIJA d.o.o.
Tema: Vertikala Château Latour 2004, 2005, 2006, 2007, 2008.
Opis: Vertikala veličanstvenih Grand Vin vina iz Château Latour iz Medoca, posjeda s najdužom povijesti od pet slavnih posjeda u Bordeauxu. Prvi puta se spominje davne 1389. godine.
Cilj Château Latoura je oduvijek bilo napraviti najbolje vino Medoca.
Na degustaciji će biti predstavljena:
Château Latour 2004.
Château Latour 2005.
Château Latour 2006.
Château Latour 2007.
Château Latour 2008.
Cijena ulaznice: 2.250,00 kn
max: 10 osoba
POPUNJENO: 09/10
Kontakt i rezervacije: Domagoj Dropuljić, +385 98 382 502, rh.moc.oniv@lavitsef

16:00 – 17:15 h (traje 1:15)
Moderator: profesor dr. Goran Milanov
Tema: Velika vertikala Merlota – Chateau Kamnik, Skopje
Opis: Jedinstvena mogucnost kušanja raritetnih vina na jednom mjestu.
Merlot Single Vineyard Reserva: 2015, 2014, 2013, 2010, 2007, 2005
Merlot Signature, Grand Reserva 2008
Merlot Signature, Grand Reserva 2012
Cijena ulaznice: 200,00 kn
max 12 osoba
POPUNJENO: 12/12
Kontakt: Natalija Kuzmanovska moc.kinmakuaetahc@ylatan

17:30 – 18:45 h (traje 1:15)
Moderator: prof.dr. Marin Berović
Tema: Veliki šampanjci Taittinger (Reims, Francuska)
Opis: Taittinger je svjetski glasovita šampanjerija, osnovana 1932. Jedna je od posljednjih velikih u Champagnei (288 ha) koje su zadržale svoju neovisnost i ponose se imenom svojih vlasnika, jamčeći da njihov stil na temeljima velikih chardonnaya, sinonim finoće i elegancije raskošnih šampanjaca, ostaje njihova prepoznatljiva linija. Na radionici će biti šest šampanjaca Taittinger, među njima i velikani kao Brut Reserve, Prestige Rosé, Comte de Champagne
1. TAITTINGER, MILLESIME BRUT CHAMPAGNE 0,75
2. TAITTINGER, COMTES DE CHAMPAGNE BldeBlanc 2006 0,75
3. TAITTINGER, BRUT RESERVE CHAMPAGNE 0,75
4. TAITTINGER, PRELUDE GRANDS CRUS CHAMPAGNE brut 0,75
5. TAITTINGER, PRESTIGE ROSE BRUT CHAMPAGNE 0,75
6. TAITTINGER, COMTES DE CHAMPAGNE ROSEBRUT 0,75
Ulaz cijena ulaznice: 350,00 Kuna
max 12 osoba
POPUNJENO: 11/12
Kontakt i rezervacije: rh.ipord@aknavi, mob: +385 98 485894 , is.jl-inu.tkkf@civoreb.niram

 

25. studeni 2017

CASINO CLUB

12:00 – 13:15 h (trajanje 1:15)
Moderator: Mario Meštrović
Tema: Udruga Graševina Croatica- Jeste li sigurni da znate sve o Graševini?
Opis: Poznajemo li mogućnosti i kvalitetu Graševine
Ulaz na poziv
Kontakt i rezervacije: Mario Meštrović, moc.liamg@civortsem.oiram

13:30 – 14:45 h (trajanje 1:15)
Moderator: Vitalij Merkushev, Vino vinogradarstvo, predsjednik Uprave
Tema: “Vino morsko vinogradarstvo forum predstavlja nove ruske vinske marke”
Opis: Tijekom posljednjeg desetljeća ruski sektor vina gospodarstva primio je značajna ulaganja u premium i subpremium marke. Unatoč tome što je i dalje zemlja uvoznica vina, Rusija je danas u brzoj potrazi za vlastitim vinogradarskim lice u odnosu na tradicionalne zemlje koje proizvode vino.
Nekoliko ruskih vina iz crnogorskog područja već je dobilo međunarodno priznanje u najpoznatijim natjecanjima vina: IWSC, IWC, Decanter, Mundus Vini i drugi. Ova i druga nova ruska vina bit će predstavljena za iskusnu publiku 12º Zagreb VINOcom.
Ulaz: besplatno po prijavi, broj mjesta 25.
Kontakt i rezervacije: (molimo pošaljite svoje ime i prezime, poziciju, broj telefona i e-mail) na Tatiana Schors, ur.eniwaeskcalb@anaitat
T. .. + 7 (495) 968 2651
E-mail: moc.liamg@gnikameniwaeskcalb ur.eniwaeskcalb@murof
Web stranica: www.blackseawine.ru

15:00 – 18:00 h
OBILJEŽAVANJE 25 GODINA NEPREKIDNOG IZLAŽENJA
REVIJE: SVIJET U ČAŠI

 

25. studeni 2017

CLUB BOARD ROOM

11:00 – 12:15 h (trajanje 1:15)
Moderator: Kristijan Merkaš
Tema: Almaviva – Baron Philippe de Rothschild – Viña Concha y Toro – vertikala
Opis: Kroz vertikalu ćemo upoznati jedno od najpoznatijih, a i najboljih čileanskih vina.
Almavia je zajednički projekt Baron Philippe de Rothschild i Concha y Toro.
Vinarija je locirana u Puente Alto, Čile.
Godišta na vertikali:
Almaviva 2010.
Almaviva 2011.
Almaviva 2012.
Almaviva 2013.
Almaviva 2014.
Cijena ulaznice: 255,00 kn
max: 12 osoba
POPUNJENO: 12/12
kontakt i rezervacije: Domagoj Dropuljić, +385 98 382 502, rh.moc.oniv@lavitsef

12:30 – 13:45 h (traje 1:15)
Moderatori: Tomislav Tomac, Ivo Kozarčanin
Tema: Pet za pet: amfore vinarije Tomac!
Opis: 2011. Rizling, 2010. Pjenušac, 2009. Rizling, 2008. Chardonnay i stare sorte,
2007. Chardonnay i stare sorte
Ulaz s pozivnicom
max 12 osoba
Kontakt i rezervacije: Ivo Kozarčanin, moc.liamg@nis.vohkab

14:00 – 15:15 h (traje 1:15)
Moderator: Mario Meštrović
Tema: Krauthaker, Arhiva – mogućnosti odležavanja
Opis: Potencijal i kvaliteta
Ulaz na poziv
max 12 osoba
Kontakt i rezervacije: Mario Meštrović, moc.liamg@civortsem.oiram

15:30 – 16:45 h (traje 1:15 sati)
Moderator: prof.dr. Marin Berović
Tema: Napoznatija vina Goriških Brda
Opis: Constantini je stari posjed s tradicijom još od 1680. a nalazi se u Goriškim brdima na samoj državnoj granici dviju Slovenije i Italije. Jedinstvene arome i okus Constantinijevih vina proizlaze iz odabranih vinograda koje karakteriziraju eocenski maril, pješčenjaka te specifična mikroklima. Vina su kombinacija iskustva i znanja. Niži prinos po hektaru je jamstvo bogatstva ekstrakta i koncentriranog okusa. U posljednjem desetljeću Constantini je postao jedna od najnagrađivanijih i najtraženijih vinarija Goriških brda i Slovenije. Prezentacija vina je presjek najvećih uspjeha kuće, među kojima je i Constantini Zvrst Muse 2006 (60 % prosušivani merlot + 40 % cabernet sauvignon), vino Slovenije s najviše medalja na međunarodnim ocenjivanjima. U radionici upoznat ćemo šest vina.
Ulaz cijena ulaznice: 100,00 kn
max 12 osoba
POPUNJENO: 10/12
Kontakt i rezervacije: rh.ipord@aknavi, mob: +385 98 485894, is.jl-inu.tkkf@civoreb.niram

17:00 – 18:15 h (traje 1:15 sati)
Moderatori: prof.dr. Marin Berović
Tema: Veliki Pjenušci Majolini, Ome, Italija
Opis: Najpoznatije i najcjenjenije talijansko područje proizvodnje pjenušaca klasičnim stilom je Franciacorta, između gradova Brescia i Bergamo. U Franciacorti se nalazi butikna cantina najviše kategorije Majolini. U podnožju je brijega Brione (800 m), okružena brdima, u zoni s privilegiranom mikroklimom jedinstvenom u Franciacorti. Tlo je u vinogradima vapnenac majolike, otuda i prezime Maiolini. Godine 2013. posjed Majolini prešao je na organsku proizvodnju. Cantina Majolini ima u svojoj paleti 16 pjenušavih vina koja na talogu u butelji leže na talogu od najmanje pet pa do 10 i više godina. Na radionici će se prezentirati šest pjenušaca Majolini.
Franciacorta Majolini Brut
Franciacorta Majolini Brut Satèn 2013
Franciacorta Majolini Brut Vintage 2009
Franciacorta Majolini Brut Electo 2008
Franciacorta Majolini Pas dosé Aligi Sassu 2009
Franciacorta Majolini Brut Rosé Altéra
Franciacorta Majolini Brut Blanc de Noir
Franciacorta Majolini Riserva Valentino Maiolini 2005
Ulaz cijena ulaznice: 250,00 kn
max 12 osoba
POPUNJENO: 08/12
Kontakt i rezervacije: rh.ipord@aknavi, mob: +385 98 485894, is.jl-inu.tkkf@civoreb.niram

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.