Najave 11. studenoga 2022.

Uživaj u kavi baš po svom ukusu i zaviri u krajolike polja s kojih dolazi

foto: Suzana Arslani
gastro postao gastro.24sata.hr
Nespresso Boutique ljubiteljima kave nudi priliku da zavire u održive plantaže kave i tako dožive proces proizvodnje kave i njezino podrijetlo.

Ljubitelji kave sigurno već znaju za popularnu destinaciju u zagrebačkom Arena Centru i sigurno im se Nespresso Boutique našao na popisu omiljenih mjesta. No, sada je vrijeme da ga ponovno posjetiš – u novom ruhu.

Nespresso Boutique u zagrebačkom Arena Centru prešao je u veći prostor koji je ovih dana svečano otvoren, i to uz koncert iznenađenja Luke Nižetića. Inovativni dizajn novog Boutiquea priča priču o održivosti, slijedeći filozofiju brenda koji poštuje načela kružne ekonomije. Interijer je u potpunosti inspiriran kavom, a uz dobro poznati Life Recycling Corner, u kojem možeš na recikliranje ostaviti iskorištene kapsule Nespresso kave, novi prostor krije i novost u uređenju interijera.

 | Author: Suzana Arslani foto: Suzana Arslani

Dinamični ekran koji ilustrira prozor u održive plantaže kave prisutan je u više od deset zemalja diljem svijeta, a od sada je po prvi puta prisutan i u Hrvatskoj. Pomoću animacija koje do detalja simuliraju izlazak i zalazak sunca nad plantažama kave, brend je kupcima predočio prirodno podrijetlo okusa u kojima svakodnevno uživaju.

Nespresso AAA Sustainable Quality Program više od 18 godina promiče održivu proizvodnju kave i poboljšava živote farmera na plantažama diljem svijeta, a ovo je samo još jedan detalj kojim brend kupcima nastoji približiti proces proizvodnje kave i njezino podrijetlo - prirodu koju je potrebno zaštititi.

 | Author: Suzana Arslani foto: Suzana Arslani

Kao i ranije, u Nespresso Boutiqueu u Arena Centru imaš priliku isprobati pažljivo pripremljene Nespresso kave, a uz stručne savjete coffee specijalista naučit ćeš odakle ona dolazi, kako se priprema te odabrati okus koji najbolje odgovara tvojim preferencijama. Jednu od receptura iz nove, limitirane Festive linije pripremio je i Luka Nižetić. Evo kako i ti možeš pripremiti Roasted Hazelnut Latte Macchiato!

 | Author: Suzana Arslani foto: Suzana Arslani

Roasted Hazelnut Latte Macchiato

  • Ulij 100 ml mlijeka u Nespresso Aeroccino uređaj
  • Zatvori poklopac i pripremi mlijeko za Latte Macchiato
  • Ulij 10 ml agavinog sirupa u čašu
  • Dodaj umućenu mliječnu pjenu i pripremi kapsulu Infiniment Gourmand kao Espresso (40 ml)
  • Po vrhu pospi sjeckane pečene lješnjake. Uživaj!

Novi Nespresso Boutique u središnjem dijelu prizemlja Arena Centra otvoren je svakoga dana od 9 do 21 sat, a u njemu možeš pronaći sve što ti treba za savršeni Nespresso napitak – od aparata za pripremu kave, Aeroccino uređaja koji će tvoje mlijeko pretvoriti u pjenu, do čak 34 vrste kave koje su prisutne u stalnom Nespresso asortimanu. Trenutno su u ponudi i tri sezonske kave iz Festive linije, kao i šest Nespresso Limited Edition kava.

 | Author: Suzana Arslani foto: Suzana Arslani

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.