"Kuharica mama zna" autorice Suzy Josipović Redžepagić u izdanju Mozaika knjiga donosi više od 600 recepata, i zapravo je novo i prošireno izdanje hrvatske kuharske enciklopedije, kako su je brojni mediji i fanovi nazvali. Nakon što je skoro 10 godina bila rasprodana i što ju je bilo nemoguće pronaći u knjižarama, "Kuharica mama zna" krenula je nedavno u pretprodaju te u prva 24 sata prodala trećinu ukupne naklade. Trenutačno je i glavna kulinarska zvijezda na Interliberu koji se do nedjelje održava na Zagrebačkom velesajmu.
"Dobro došli u kuhinju jedinstvene i neponovljive Suzy Josipović Redžepagić. Udobno se smjestite i prepustite bogatim mirisima i okusima kojima obiluju njezina jela. Neka su hrvatska, neka francuska, neka pak azijska, ali sva su iz srca. Postavite stol, okružite se najmilijim vam ljudima i jelima poručite sve što ne možete pretočiti u riječi“, rečenice su na koricama ove kulinarske enciklopedije.
"U ovom proširenom i dopunjenom izdanju nezaobilazne "Kuharice mama zna" pronaći ćete 600 provjerenih slanih recepata kojima je ispričana nježna priča o ljubavi, toplini i snazi koju donose obitelj i prijatelji. Nešto novo, nešto staro i nešto posuđeno, naravno! Ali zato sve isprobano nebrojeno puta i začinjeno s puno ljubavi, zanosa i strasti bez kojih, uostalom, nema ničega što vrijedi", poručuju iz izdavačke kuće Mozaik knjiga.
Suzy Josipović Redžepagić je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njezinih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti kako svojim prijateljima i obitelji, tako i čitateljima. Među prvima smo zavirili u njezinu kuharicu i pronašli hrpu odličnih, praktičnih i ukusnih recepata te donosimo onaj za pileći paprikaš. Dobar tek!
Pileći paprikaš
(za 4-5 osoba, vrijeme pripreme: 50 minuta)
Sastojci:
- 1 pile (narezano na komade)
- 1 luk
- 1 dl bijelog vina
- pileći temeljac ili voda s rastopljenom kokošjom kockom
- ružmarin
- prstohvat curryja
- prstohvat svježe naribanog muškatnog oraščića
- 1 žlica koncentrata rajčice
- maslinovo i suncokretovo ulje
- sol
- papar
Postupak:
- Na ulju prodinstajte luk, dodajte oprane, očišćene i posoljene komade pileta i dinstajte još nekoliko minuta miješajući da pobijele sa svih strana.
- Zalijte vinom i pustite da vino ishlapi.
- Dodajte papar, ružmarin, muškatni oraščić, koncentrat rajčice i curry, zalijevajte temeljcem te kuhajte na laganoj vatri oko 40 minuta.