Treće izdanje Staropramen gastro turneje, drugo po redu pod vodstvom omiljenog hrvatskog chefa Melkiora Bašića, završilo je prošlog tjedna u Zagrebu. Posjetitelji, mahom ljubitelji fine hrane i piva, su tijekom turneje u devet destinacija diljem Hrvatske, od Osijeka, Rijeke, Stobreča i Pule, preko Zadra i Dugog Sela, pa sve do Rokovaca, imali priliku kušati pažljivo osmišljen jelovnik od tri slijeda inspiriran Staropramen pivom. Time je poznati chef još jednom pokazao kako se pažljivo odabrane namirnice i vrhunsko pivo mogu dobro spojiti u nezaboravne okuse.
Večera je započela tradicionalnim žgvacetom od piletine s domaćim njokima, dok je kao glavno jelo posluženo sporo pirjano juneće obraze uz kremasti krumpir, pečenu bundevu i hrskavi kikiriki, a desert je bila ukusna kombinacija bijele i mliječne čokolade s višnjom i sezamom.
„Ono što volim kod ovog projekta je to što slavi uživanje – u hrani, piću i trenutku. Staropramen večere okupljaju ljude u opuštenoj atmosferi, uz jednostavne, ali pažljivo osmišljene okuse, te pričom koja povezuje pivo i gastronomiju. Svaka večera bila je prilika da pokažemo kako se Staropramen pivo savršeno uklapa u različite kulinarske koncepte. Drago mi je da smo ponovno stvorili nešto posebno”, rekao je chef Melkior Bašić.
Kao i lani, po završetku gastro turneje objavljena je digitalna Staropramen kuharica koja sadrži recepte sva tri slijeda poslužena u odabranim restoranima. Svi ljubitelji kuhanja sada mogu kod kuće isprobati jela koja je slavni chef osmislio ekskluzivno za Staropramen večere.
"Ovaj projekt još jednom je pokazao kako Staropramen pivo može upotpuniti različita jela i dati im novu dimenziju okusa. Vjerujem da će ljubiteljima Staropramena biti posebno zanimljivo što su im Melkiorovi recepti dostupni na webu pa će i sami moći prema njima replicirati Staropramen večeru kod kuće, u svojoj kuhinji. Nadamo se da će se ljudi odvažiti isprobati nove okuse", komentirala je Ema Dragojević, Senior Manager za Premium & Beyond Beer brendove Zagrebačke pivovare nakon završetka popularne gastro turneje koja postaje svojevrsna jesenska tradicija. Recepti s potpisom Melkiora Bašića dostupni su u novom izdanju Staropramen kuharice na linku.