Najave 11. veljače 2020.

Živopisan Jakopić Rose 2017 najavljuje proljeće

foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Zima se bliži svome kraju, priroda se budi, a kompleksne i tople okuse koji griju u hladnim danima, polako zamjenjuju lagana jela i vina prožeta aromama proljeća.

Večeri u toplini doma uskoro će zamijeniti kave okupane suncem, odlasci u prirodu i ručkovi na šarmantnim terasama. Proljetnom druženju s obitelji i prijateljima, proslavi bitnog događaja ili večeri kojom se želimo nagraditi, poseban šarm uvijek donosi jedinstveno vino. Upravo tako međimurska vinarija Jakopić, u kojoj se proizvodnjom vina danas bavi treća generacija obitelji, vidi svog vjesnika proljeća - Jakopić Rosé 2017.

 | Author: Promo foto: Promo

Ovo moderno, sočno i dinamično vino, već na prvi pogled osvaja intenzivnom rozom bojom zrele maline koja je trenutno izrazito popularna među proizvođačima i ljubiteljima roséa. Obiluje prekrasnim tonovima voćnosti, poglavito jagode i maline, a također je prisutna i jedna cvjetna nota ruže. Stajanjem u čaši, mirisi se razvijaju i dobivaju novu dimenziju koja asocira na primjese orašastih plodova, prvenstveno badema. Jakopić Rosé 2017 ima ugodnu blagu kiselost koja je dobro povezana s malim ostatkom šećera, što vino čini izrazito harmoničnim. Živahno je, lijepog tijela i prilično duge trajnosti u ustima. Preporučuje se kao aperitiv, a idealno se sljubljuje s tjesteninama i voćem, posebice jagodama.

 | Author: Promo foto: Promo

Vina Jakopić na mnogim izložbama i sajmovima osvajaju najviša odličja kakvoće, a njihovu kvalitetu prepoznalo je i najprestižnije svjetsko ocjenjivanje vina, Decanter World Wine Awards. Kao neke od razloga uspjeha, vlasnik vinarije Branimir Jakopić, izdvaja konstantna ulaganja i fokus na autohtone proizvode, koji Hrvatskoj i svijetu prenose priču o prekrasnom Međimurju.

Najšarenije godišnje doba je skoro tu - dočekajte proljeće i veseli spektar boja i aroma koje s njim stižu uz Jakopić Rosé 2017.

 | Author: Promo foto: Promo

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.